Het VRIENDEN-programma

vijfheerenlanden • Het VRIENDEN-programma wordt vanaf oktober 2020 in de gemeente Vijfheerenlanden aangeboden aan kinderen van 9 tot en met 12 jaar (vanaf 8 jaar in overleg). VRIENDEN is een preventie- en behandelprogramma voor kinderen en jongeren met depressieve en/ of angstklachten.

Het doel van dit programma is het aanleren van vaardigheden aan kinderen waarmee zij hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken die angst en depressie in stand houden. Het VRIENDEN-programma wordt toegepast in een groep, zodat kinderen elkaar kunnen observeren, elkaar kunnen helpen en de geleerde vaardigheden kunnen oefenen met leeftijdgenoten in een veilige omgeving. De oefeningen worden aangeboden op een speelse manier. De training is ook geschikt voor kinderen met boosheid en lichte ASS-gerelateerde klachten.
Het VRIENDEN-programma bestaat uit acht à negen groepsbijeenkomsten. Daarnaast is er ook een bijeenkomst voor ouders. De planning is om te starten in de eerste of tweede week van oktober 2020. De bijeenkomsten zijn wekelijks met uitzondering van tijdens de schoolvakanties. Een bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur. De data en locatie zijn nog niet definitief bekend. Deze informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie of aanmelden: S. van Meeuwen en/ of M. Santerre via sociaalloket@vijfheerenlanden.nl.


Jantje Beton Loterij van start gegaan

regio • De actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij is afgelopen week van start gegaan. Leerlingen verkopen lootjes aan de deur op 1,5 meter afstand én online via de 'Tikkie jij bent ‘m!' actie. Door het wegvallen van de actieperiode in mei is de actieperiode in september aangepast. De lotenverkoop via machtiging duurt tot en met 23 september. De online lotenverkoop gaat door tot en met 16 november. De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan bijvoorbeeld buitenlessen, speelactiviteiten of -materialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton.