Winst voor VIKO na 26 weken rust

vianen • Na precies 26 weken stonden de korfballers van VIKO 1 zaterdag eindelijk weer in het veld voor de start van de competitie 2020/2021 in de eerste klasse. Er werd met 14-12 gewonnen van Nova 1 uit Bilthoven.

Er is wel het één en ander veranderd sinds de laatste wedstrijd op 7 maart. Zo hebben de coaches van vorig jaar, Rob Siemer en Maik van Kouterik, afscheid genomen. John van Duuren uit Amsterdam en Desiree van Zoolingen uit Maarssen hebben het stokje overgenomen. Ook zijn Vikash Missier en Linsey van Mourik, na een kort uitstapje, weer terug in de selectie van de rood-witten. Marcel Heinen heeft last van een hardnekkig knieblessure en blijft tot de zaalcompetitie aan de kant. VIKO startte de wedstrijd goed en geconcentreerd en liep in de eerste helft rustig uit naar een 7-3 voorsprong. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam Nova terug. De spelers wisten de marge naar 2 punten terug te brengen. Ruststand: 7-5. In de tweede helft kwam een strijdvaardige Nova het veld in en scoorde meteen de aansluiting, 7-6. De ploeg uit Bilthoven begon er weer in te geloven en VIKO moest knokken voor elk puntje. De strijd ging in de tweede helft gelijk op, waarbij VIKO wel steeds de voorsprong hield. Halverwege de tweede helft, bij een 11-10 voorsprong van VIKO, ging Nova op zoek naar de gelijkmaker. Een spannende fase van de wedstrijd waarbij het alle kanten op kon gaan. Coach John van Duuren handelde snel en bracht Rick Heijnen in de aanval. Dit werd een belangrijke wissel, want de invaller uit het tweede team deed wat van hem verwacht werd: scoren. Hiermee bracht hij de marge weer op twee. Nova probeerde wel alles om de aansluiting weer te forceren, maar VIKO liet zich niet meer verrassen, speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en zette een mooie 14-12 overwinning op het scorebord. De eerste twee belangrijke punten zijn binnen. Zaterdag speelt VIKO in Hoevelaken tegen Telstar, een oude bekende. Aanvang: 15:30 uur.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen - 3, Aron Neijmeijer - 3, Thorven Oostrom - 3, Vikash Missier - 2, Annelies Visser - 1, Romy Houweling - 1, en Rick Heijnen - 1.

Zwemvierdaagse

vianen • Samen met Helsdingen Sport en Cultuur houdt Team Sportservice Vianen van 21 tot en met 25 september de 32e editie van de Zwem4Daagse. Tijdens de Zwem4Daagse zwemmen de deelnemers vier dagen baantjes. Er zijn twee afstanden waaraan meegedaan kan worden: 250 meter (10 baantjes) of 500 meter (20 baantjes). Nadat vier maal de afstand is gezwommen, krijgen de deelnemers de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt. Dit jaar wordt er aandacht geschonken aan een bijzonder goed doel, namelijk de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek. Via de basisscholen in Vianen wordt er een sponsoractie opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De tijden waarop gezwommen kan worden, zijn van 7:00-10:00 uur, 14:00-17:00 uur of 19:00-21:00 uur. In verband met COVID-19 en de doorstroom, wordt er bij inschrijving om een indicatie gevraagd. Deelnamekosten zijn 8,50 euro voor de leeftijdscategorie tot en met 15 jaar en 11,50 euro voor 16 jaar en ouder.