• ‘Wat Gerwin het Lam betreft kan de bal gaan rollen.
• ‘Wat Gerwin het Lam betreft kan de bal gaan rollen. Foto: Peter Verbeek

‘SC Everstein: leuke groep met goede balans’

everdingen • Met zijn 20 jaar is Gerwin het Lam een van de youghsters in de selectie van Sc Everstein. Hij is blij dat zijn club weer in Zuid is ingedeeld, en kijkt nu al vooruit naar de derby tegen HSSC ’61, die al op de tweede wedstrijddag op het programma staat.

Vanaf de F2 doorliep Gerwin bij SC Everstein de hele jeugdafdeling. Vanaf de C-junioren was hij altijd een van de jongste spelers, en dat is goed geweest voor zijn ontwikkeling. De toenmalige A was geen geweldige lichting waardoor hij als 17-jarige al bij de senioren ging voetballen. Daar was het spel sneller, hij speelde met betere spelers en ook voor zijn fysieke ontwikkeling was dat een goede stap.

Trainer Carel van der Velden haalde Gerwin het Lam bij de A-selectie, waar hij nu aan zijn derde seizoen gaat beginnen. Als middenvelder kan hij veel meters maken, zowel naar voren als naar achteren, en daar voelt hij zich goed bij.


Altijd keihard werken en in dienst spelen van het elftal horen tot zijn sterkste punten. "Maar ik wil dit seizoen stabieler zijn, elke week een constante prestatie leveren en iets meer toevoegen in aanvallend opzicht."


Ritme

Door de coronacrisis werd het voetbalseizoen 2019/20 voortijdig beëindigd. SC Everstein is weer gaan trainen toen het weer was toegestaan. Het voetbalteam nam slechts twee weken rust. Daardoor is de selectie in zijn ritme gebleven.


Het was voor menigeen een verrassing dat relatief veel spelers zijn gestopt of vertrokken. Dat maakte de weg vrij voor jongens uit de B-selectie en ‘snuffelstages’ voor een drietal 16-jarige talenten, waaronder zijn broer Joran. Zij gaan straks echter voetballen in JO19 en trainen een keer per week mee met de selectie.


Meerwaarde

Dat de 43-jarige Dennis Heijkamp bij de selectie is aangesloten, vindt Gerwin een meerwaarde. "Hij heeft enorm veel ervaring en wil die graag op ons overbrengen. Hij laat bij de trainingen nog zo veel zien dat iedereen daar respect voor heeft", zegt de jonge speler. "Daarnaast vind ik het fijn dat we weer in Zuid in plaats van in West zijn ingedeeld."


De sfeer bij de clubs die in Zuid voetballen is vergelijkbaar met die van SC Everstein, en dat maakt het voetbal volgens Gerwin het Lam toch een stuk leuker. "Het is alleen jammer dat er weinig derby’s bij zijn; alleen die tegen HSSC’61 is gebleven. Mijn verwachting voor dit seizoen: SC Everstein heeft voldoende kwaliteit om minimaal een goede middenvelder te zijn, en misschien wel een subtopper."


Peter Verbeek