De eerste Verteltas is klaar op De Brug

vianen • Het afgelopen jaar heeft een enthousiaste groep ouders onder leiding van een creatieve vrijwilliger een tas vol leerzame spellen rondom het boek 'André het astronautje op zoek naar Laika' gemaakt.

Afgelopen week hebben de kinderen van de groepen Rood en Oranje van SBO De Brug de Verteltas in ontvangst genomen. De Verteltas is een stoffen tas rond een thema, waarvan de inhoud volledig is bedacht én gemaakt door ouders. Bibliotheek Lek & IJssel is vorig jaar samen met Kenniscentrum Verteltassen het project gestart op twee scholen in Vianen. Naast de Verteltas van SBO De Brug is de Verteltas van Basisschool De Ark ook bijna klaar.
Het thema van deze Verteltas is ‘Ruimte’. Naast het prentenboek, dat geschreven is door André Kuipers, zit er ook een informatief boek in de tas over de zon, de aarde en de maan. Verder hebben de ouders een planetenmemory, een ruimte-ganzenbord, het spel jumbolino en handpoppen gemaakt. Ook is het boek te beluisteren: één van de ouders heeft het boek ingesproken. De Verteltas wordt eerst een tijdje in de klas gebruikt, daarna mogen de kinderen de tas om de beurt mee naar huis nemen.
Eén keer per twee weken kwamen de ouders bij elkaar om aan de Verteltas te werken. Vanwege het coronavirus konden ze een tijdje niet op school afspreken, maar gelukkig konden ze in de Bibliotheek terecht.

Wie wil helpen met de volgende Verteltas, kan zich aanmelden via marjanklein@fluenta.nl.