Stadswandelingen door Vianen

vianen • Komend weekend, zaterdag 12 en zondag 13 september, is het weer zover: Open Monumentendag. De stad Vianen is met ruim 160 monumenten een echte monumentenstad. De historische binnenstad met haar schilderachtige straten spreekt uit zich zelf al tot ieders verbeelding. Omdat het Stadhuis vanwege het coronavirus gesloten blijft, heeft de historische vereniging 'Het Land van Brederode' voor dit jaar als alternatief twee stadswandelingen uitgezet waarin het thema 'Leermonument' centraal staat.

Tijdens deze speciale stadswandelingen horen deelnemers aan de buitenkant van een aantal monumenten wat er áchter deze mooie gevels schuilt. Loop mee met één van deze wandelingen door de binnenstad en ervaar de rijke geschiedenis van Vianen aan den lijve. De stadswandelingen, onder leiding van Froukje Leeuwenberg, starten op 12 september om 11:00 en 14:00 uur bij het beeld van Hendrik op het kerkplein van de Grote Kerk.


Financiële steun voor De Kom

nieuwegein • Stadstheater en Kunstencentrum De Kom heeft van het Kickstartfonds 100.000 euro gekregen om tijdens de coronaperiode bezoekers een optimale uitgaansavond te kunnen bieden. Het theatercafé wordt uitgebreid naar de entreehal om meer bezoekers een zitplek te kunnen geven, er komen goede stoelen in de tot club omgebouwde kleine zaal en er is extra budget voor personeel dat mensen gaat begeleiden. Directeur Ariane Kop is dankbaar voor de financiële steun: “Het voelt als een enorme oppepper dat we dit bedrag hebben gekregen. Hiermee kunnen we aanpassingen doorvoeren in De Kom die een intieme theaterbeleving creëren op de anderhalve meter. Het geeft ons energie om in deze onzekere tijden door te gaan met het programmeren van mooie voorstellingen."

Op de website van Kickstart Cultuurfonds staat een overzicht van de toekenningen. Daar is ook te zien welke categorieën op welk moment een aanvraag kunnen doen. Zo krijgen theaters in de week van 7 september nog een keer de gelegenheid een aanvraag bij Kickstart Cultuurfonds in te dienen.

q www.kickstartfonds.nl