Everstein laat zege liggen bij Meerkerk

meerkerk/tienhoven • In de eerste poulewedstijd van de bekercompetitie verloor SC Everstein onverdiend met 2-1 van SV Meerkerk. Brederodes maakte de kachel aan met VIOD: 0-8.

Voor Brederodes is de wedstrijd tegen VIOD nooit een serieus duel geweest. Binnen zes minuten had Mike de Groot zijn visitekaartje al twee keer afgegeven: 0-2. Door treffers van Dylan Warmenhoven en Kevin Bosch breidden de groengelen hun voorsprong gestaag uit tot 0-4. Bij Brederodes lag de nadruk op positiespel, lopende mensen en gebruik maken van de ruimte achter de verdediging. De thuisclub slaagde er niet in noemenswaardige kansen af te dwingen. Daarentegen werd de defensie dusdanig in het nauw gebracht dat de bal twee keer in het eigen doel werd gewerkt: 0-6. Dennis Kruijk en De Groot tilden de eindstand naar 0-8.

Voor SC Everstein leek er donderdag geen vuiltje aan de lucht in het bekerduel tegen Meerkerk. Na ruim een kwartier werd een steekpass van Simon van Zante keurig afgerond door Mark Fierens: 0-1. Melvin van den Heuvel kreeg kansen om de stand gelijk te trekken. Oog in oog met Ricardo de Keijzer schoot hij echter twee keer naast de verkeerde kant van de paal. Op het einde van de eerste helft was het wél raak toen Mechiel van Zessen met een kopbal voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. In de stromende regen was SC Everstein na rust heer en meester. Zowel Van Zante als de jonge invaller Joram het Lam kregen goede kansen om hun ploeg aan de meer dan verdiende bekerwinst te helpen. Met de 43-jarige invaller Dennis Heijkamp aan het roer bleef de defensie van de roodwitten makkelijk overeind. In de derde minuut van de blessuretijd werd een duwtje van Het Lam zwaar bestraft met een strafschop en een gele kaart voor Wessel Bergshoeff. Van Zessen had daar geen boodschap aan en scoorde de winnende vanaf de stip: 2-1.