Oosterlicht: mondkapje op in de gang

vianen • Leerlingen en personeelsleden van het Oosterlicht College houden bij de start van het nieuwe schooljaar 1,5 meter afstand tot elkaar. 'Waar dit niet lukt, dragen leerlingen en personeelsleden mondkapjes', zo staat in een richtlijn van de schoolleiding aan de leerlingen.

Bij verplaatsingen in de gangen (bij leswisselingen of van/ naar de aula) moet een mondkapje worden gedragen. In de praktijkvakken, waar de docenten dichter bij de leerlingen moeten komen, mag de docent aan leerlingen vragen een mondkapje voor te doen.


De school volgt het dringende advies van de overheid om na verblijf in een oranje of rood gebied tien dagen in thuisquarantaine te gaan. "Ouders, leerlingen en onderwijspersoneel dienen thuis te blijven. De school hoeft geen verzuimmelding te doen voor leerlingen die vanwege thuisquarantaine direct na de zomervakantie niet naar school kunnen. Het belang van de volksgezondheid is hierbij doorslaggevend." Leerlingen krijgen verder het advies om zo kort mogelijk voor de start van de les naar school te komen. "Deuren en ramen in de lokalen staan open voor een optimale ventilatie."


Om het risico op corona te beteugelen wordt het toiletbezoek door leerlingen tot een minimum beperkt. Leerlingen wisselen bovendien zo weinig mogelijk hun spullen bij hun kluis. Maar vooral de doorstroom in de gangen is van groot belang. "Leerlingen en personeelsleden houden rechts."