• Concentratie bij de proefles van de Kunstacademy.
• Concentratie bij de proefles van de Kunstacademy. Foto: Dick Aanen

Theaterschool en Kunstatelier in dorpshuis De Biezen

Kinderen ontdekken hun talent

hagestein/ hoef en haag • Talent Academy, die zijn thuisbasis heeft in Maarssen, wil kinderen van 4 tot en met 12 jaar een kans geven om hun talenten te ontdekken, te onderzoeken en te ontwikkelen. "We willen dat kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking komen met kunst en cultuur", zegt Fiona Elferink, één van de drie vaste docenten van de school.

Bij de Theaterschool leren kinderen onder begeleiding van een professional uit het vak de fijne kneepjes van het toneelspelen. Leerlingen hoeven geen ervaring te hebben. De kunstcoach gaat met de jonge kinderen op zoek naar hun specifieke acteertalent en de rol die hun past. Bij het Kunstatelier leren de kinderen om hun creativiteit die in hun hoofd zit op papier te zetten.

De Talent Academy werd vijf jaar geleden opgezet door Martine Termohlen. Zij is is een creatieve duizendpoot, artistiek en zakelijk leider en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Fiona Elferink en Tamara Brussé zijn in de rol van combinatiefunctionaris cultuur werkzaam in de stichting en coördineren de lesactiviteiten. Daarnaast is Fiona theatermaker en -docent en Tamara dansdocent.

Talent Academy was tot nu toe vooral actief in het gebied van de Stichtse Vecht.Fiona: Fiona: "We richten ons nu ook op kinderen uit Hagestein en Hoef en Haag."


Proeflessen

Afgelopen woensdag was er een middag met proeflessen. vanaf woensdag 16 september gaan de lessen echt van start. Fiona: "De eerste vijf weken staan in het teken van Let's Meet'. In die lessen kunnen kinderen ontdekken of ze het leuk vinden en door willen gaan. We bieden in die vijf lessen ook een basistraining aan: hoe sta ik op het podium?; Hoe gebruik ik precies mijn stem? Hoe gebruik ik de materialen bij het tekenen?' Bij de theaterlessen probeert de docent erachter te komen of de kinderen het leuk vinden om een toneelstuk op te voeren en welk toneelstuk dan precies."


Na deze Let's Meet-fase start op woensdag 28 oktober een reeks van 25 lessen, die zal duren tot en met 26 mei 2021.De leerlingen van de Kunstatelier als de Theaterschool worden verdeeld in drie leeftijdsgroepen: Groep I: van 4-6 jaar (groep 1 en 2); Groep II: van 7-9 jaar (groep 3 tot en met 5) en Groep III: van 10-12 jaar (groep 6 tot en met 8). De lessen van groep II zijn van 14:30 tot 15:30 uur, die van groep II van 15:40 tot 16:25 uur en van groep III van 16:40 tot 18:10 uur. De prijzen voor vijf lessen voor groep I bedragen 38,75 euro, voor groep II 42,50 euro en groep III 63,75 euro.

De theaterlessen worden gegeven in de gymzaal, de kunstlessen in de foyer of de Huiskamer van het dorpshuis.


Meer informatie via:


q www.detalentacademy.nl