Hagestein heeft nu drie buurt AED's

hagestein • Half mei is Hagestein Vitaal gestart met het inzamelen van geld voor buurt AED’s. Deze actie wordt geïnitieerd door Philips en de Hartstichting via buurtAED.nl. Het doel was om in totaal drie buurt AED’s bij elkaar te krijgen.

Door de vele donatie’s van onder andere de inwoners is dit gelukt. Hagestein Vitaal wil alle donateurs, de eigenaren van de locaties waar de AED’s komen te hangen en de monteurs/ installateurs bedanken voor hun bijdragen aan dit mooie resultaat. Namens gemeente Vijfheerenlanden heeft wethouder Maks van Middelkoop donderdag 23 juli de eerste AED bij het dorpshuis 'officieel' in werking gesteld. Maks: "Ik wil Hagestein Vitaal bedanken voor het nemen van dit mooie initiatief. Hagestein is hierdoor weer een stukje vitaler geworden."

De AED’s komen op de volgende locaties: Nijensteinseweg 2A: Familie de Pijper, aan het bedrijfspand; Bongerd 4: dorpshuis de Biezen, bij de ingang van de praktijkruimte/ ontmoetingsruimte; Achterweg 57: Firma Chr. De Leeuw, aan het bedrijfspand. Bij een hartstilstand moet altijd direct 112 gebeld worden. Het reanimatie oproepsysteem HartslagNu stuurt dan direct burgerhulpverleners uit de buurt om het slachtoffer te helpen. Zij kunnen er met de AED binnen de belangrijke eerste zes minuten zijn. In Hagestein zijn er op dit moment 29 burgerhulpverleners aangemeld. Aanmelden kan natuurlijk altijd bij HartslagNu. Wie een AED certificaat wil behalen, kan zich aanmelden bij hagesteinvitaal@gmail.com.