Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Wedstrijden bij Killesteynruiters

lexmond • Door de versoepelde coronamaatregelen staan bij de Killesteynruiters in Lexmond de eerste wedstrijden weer op het programma.

Zaterdag 4 juli wordt een dressuur- en vaardigheidswedstrijd (aangespannen) gehouden en een week later, op zaterdag 11 juli, is er een meetmoment voor dressuurruiters.

Voor de dressuur- en vaardigheidswedstrijd zijn nog enkele plaatsen vrij.

q www.killesteynruiters.nl


Megatruck naar Roemenië

vianen • Vanuit de Stichting Contacten Roemenië–Vianen is dinsdag 23 juni een volgeladen truck met oplegger richting Roemenië vertrokken. De goederen zijn donderdag 25 juni gelost bij projecten in Gilau en Cluj Napoca en vrijdag 26 juni in de gemeente Reghin. Het overgrote deel van de goederen is ook nu in Reghin, waarmee Vianen een vriendschapsband heeft, afgeleverd. Er is weer een diversiteit aan goederen verzonden: naast incontinentiemateriaal, dat in alle drie de steden wordt afgeleverd, zijn er in Cluj-Napoca medicijnen en sondevoeding afgeleverd. Deze keer zijn er ook voedselpakketten meegegaan omdat het door de coronacrisis in Roemenië voor veel ouderen erg moeilijk is en voedselhulp hard nodig is.

Het laden van de vrachtwagen is 'corona-proof' onder leiding van magazijnmeester Dik Baars uitgevoerd door de vaste groep vrijwilligers. Dankbaar is gebruik gemaakt van de heftruck die belangeloos door de firma Deij uit Vianen ter beschikking is gesteld. Ondanks de zoektocht naar vervangende magazijnruimte blijft de stichting doorgaan met het inzamelen van goederen. Voor de zomervakantie zal er echter geen inzameling meer zijn.
Op zaterdag 29 augustus kunnen er tussen 10:00 en 12:00 uur weer goederen worden gebracht naar de loods op Lange Dreef 22 in Hagestein. Op dit adres staat ook een bus waarin geld ter bestrijding van de transportkosten kan worden gedeponeerd.