CDA stelt vragen over passantenhaven

vianen • CDA Vijfheerenlanden heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders betreffende de 'woonboten' in de passantenhaven in Vianen.

Aan het begin van dit jaar is er vergunning verleend aan roeivereniging ORCA uit Utrecht om een paar woonboten, afkomstig van het Utrechtse Zandpad, tijdelijk te mogen afmeren in de passantenhaven in Vianen. Deze woonboten zouden daar verbouwd worden en als huisvesting dienen voor de roeivereniging. Omdat het een periode betrof dat buiten het vaarseizoen ligt heeft de gemeente Vijfheerenlanden daar een vergunning voor afgegeven. Door de coronaperikelen is alles vertraagd en zijn deze woonboten langer blijven liggen. "Nog sterker: de boten liggen er nog", zo schrijft de CDA-fractie in een brief aan het college. "Alle begrip daarvoor. Echter: het vaarseizoen is inmiddels weer langzaam begonnen en nog steeds nemen de vier woonboten van roeivereniging ORCA een groot deel van de passantenhaven in beslag. Voor het varende deel van onze natie is de passantenhaven van Vianen dan ook snel vol. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat veel varende vakantiegangers Vianen niet aan doen en doorvaren. Dit kan toch niet de bedoeling zijn", zo stelt CDA Vijfheerenlanden.

De fractie wil nu graag van het college weten of deze het met hen eens is dat de huidige situatie ongewenst is. En als dat zo is vraagt het CDA of het college aan kan geven op welke termijn de passantenhaven weer volledig beschikbaar is voor de pleziervaart.