Geen rommelmarkt in Everdingen

everdingen • Het bestuur van de stichting De Heilige Drie-Eenheid in Everdingen heeft besloten om dit jaar geen rommelmarkt te houden. Even is er de overweging geweest om het wat later in het jaar te doen, maar de organisatie denkt dan voor veel problemen te komen staan.

"Eerst maar hopen en bidden dat deze vreselijke periode snel voorbij mag zijn. Dan gaan wij er met z'n allen in 2021 weer een mooie rommelmarkt van maken", aldus het rommelmarktbestuur.

Ook is besloten om dit jaar geen rommelmarkt spullen meer te verzamelen en op te halen. Hier wordt in januari 2021 weer mee begonnen.


Ouderenreis gaat niet door

vianen/ hagestein • Het bestuur van de Stichting Ouderenreis Vianen-Hagestein heeft besloten dat de Ouderenreis die gepland stond op 9 juni aanstaande niet door zal gaan, dit in verband met de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het bestuur hoopt ouderen volgend jaar weer te mogen ontvangen voor een leuke dag uit.


Maatregelen leiden tot meer irritaties

vianen • Instanties zoals de politie en woningbouwcorporaties, verwachten dat het aantal burenruzies de komende tijd zal toenemen. Steeds meer mensen zijn aan huis gebonden en rumoer in en om de woning neemt toe. En dat leidt tot irritaties onder buren, irritaties die kunnen leiden tot burenruzies. Waar normaal buurtbemiddeling op bezoek komt om een gezamenlijk gesprek tussen buren te organiseren is die werkwijze door de omstandigheden anders.

Daarom heeft Buurtbemiddeling Vianen voor buren een aantal tips: houd je buren op de hoogte: je kunt een briefje door de bus doen om aan je buren te vertellen dat de kinderen thuis zijn, dat je gaten in de muur gaat boren of één keer per dag een workout doet met het hele gezin; heb begrip voor elkaar: we helpen allemaal de verspreiding van het coronavirus te beperken. Plekken waar veel mensen komen vermijden we, bezoekjes aan familie worden uitgesteld en we blijven zoveel mogelijk binnen. De situatie vraagt om meer begrip voor elkaar want de maatregelen raken ons allemaal.

Wat als je overlast ervaart van de buren? Praat met de buren (via de telefoon) en: je kunt een brief aan de buren schrijven. Buurtbemiddeling helpt je graag zo'n brief te schrijven.

Buurtbemiddeling Vianen staat klaar met een luisterend oor en advies. Wie het prettig vindt om met de coördinator van Buurtbemiddeling te praten, kan bellen naar: Jette Bertels, 06-47920229 (maandag-donderdag tijdens kantooruren). Via de mail om advies vragen kan ook: buurtbemiddeling@welzijnvianen.nl.

q www.welzijnvianen.nl/buurtbemiddeling