Stichting Kringloop Vianen nog gesloten

vianen • Om het risico op besmettingen met Corona te vermijden hebben het bestuur en bedrijfsleiding van Kringloop Vianen besloten tot nader order dicht te blijven.

Eerder is er gecommuniceerd, dat de deuren tot 1 april zouden sluiten. "We hebben echter moeten besluiten om ook na 1 april nog gesloten te blijven. Dit geldt voor zowel winkel als de inname goederen. U kunt dus ook geen goederen brengen en we halen ook niet op." Zodra alles weer opengaat, uitgaande van richtlijnen RIVM en overheid, zal dit gecommuniceerd worden.

Mondkapjes

De Kringloop Vianen heeft binnen één week ruim 200 mondkapjes geleverd aan medewerkers in de zorg. En er liggen nu al verzoeken voor nog eens een paar honderd exemplaren. Een mondkap geeft geen bescherming tegen het Corona-virus, maar helpt wel andere ziekteverwekkers tegen te houden. De kapjes worden gemaakt door zeer gemotiveerde vrijwilligers van het textielatelier van de Kringloop. Aanvragen komen van onder meer buurtzorg in Vianen en Nieuwegein, Welzijn Vianen, Jeugdzorg GGD regio Utrecht, Hospice Vianen, een apotheker in Rhenen en thuiszorg Nieuwegein. Zolang Corona of de verdenking ervan niet aan de orde is, krijgen met name medewerkers van buurtzorg het advies deze bescherming te dragen. Voor elke cliënt is een schoon kapje nodig en voor het gebruik moet het heet gewassen en gestreken zijn.

Zorgverleners die behoefte hebben aan kapjes of schorten (met mouwen) kunnen contact opnemen met de Kringloop Vianen. Ook mensen die (gebruikt) katoen of biaisband of keperband willen afstaan kunnen mailen naar info@kringloopvianen.nl.