Welzijn Vianen biedt hulp

vianen • Graag had Welzijn Vianen deze week de maandelijkse Activiteitenkrant aangeboden. Maar met grote spijt heeft ook deze organisatie alle activiteiten tot nader order stop moeten zetten.

"We snappen dat dit voor een aantal van u als een groot gemis wordt ervaren. Wat is er gezelliger dan er een middagje of avond uit? En wat is het jammer dat u uw wekelijkse bezigheid moet missen en niet meer kan kaartborduren, volksdansen, biljarten of wat u ook maar bij ons doet. Welzijn Vianen wil toch proberen u behulpzaam te zijn en wel op twee manieren", zo laat activiteitenbegeleider Ada Korevaar namens Welzijn Vianen in een brief aan de bezoekers weten.

Welzijn Vianen wil de mensen toch de mogelijkheid bieden om een praatje te maken, ook al zitten zij nu gedwongen thuis. "Niet meer de deur uit? Toch een praatje! Als het te stil om u heen wordt kunt u ons altijd bellen voor een praatje." Bezoekers aan Welzijn Vianen hebben dan ook in een brief telefoonnummers gekregen die zij kunnen bellen wanneer zij behoefte hebben aan een praatje.

Bellen met

In de brief worden de bezoekers ook gewezen op het feit dat ook andere andere organisaties een luisterend oor bieden, zoals:

• De Luisterlijn. Al 60 jaar lang bemannen 1500 vrijwilligers de telefoon voor een praatje: 0900-0767
• Ouderenbond ANBO heeft een kletslijn geopend: 0348-466666
• De Zilverlijn is een belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Mensen die zich aanmelden worden wekelijks op een vast dagdeel gebeld door getrainde vrijwilligers. Zij bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Aanmelden kan via: 088-3442000.

Wie toegang heeft tot internet kan kijken op Vianenvoorelkaar.nl. Daar bieden allerlei Vianezen hun hulp aan en daar kan ook een (hulp)vraag gesteld worden. Een ander initiatief is de Facebookpagina Coronahulp Vianen waar hulpaanbieders zich verzamelen.