• Joost en Penny Verrips tijdens de heropening na de ingrijpende verbouwing van vier jaar geleden.
• Joost en Penny Verrips tijdens de heropening na de ingrijpende verbouwing van vier jaar geleden. Archieffoto: Dick Aanen

Blokker Vianen sluit de deuren

vianen • Vianen moet het vanaf 1 mei zonder Blokker stellen.

Het hoofdkantoor van de keten wil dat filiaalhouders Joost en Penny Verrips de winkel opnieuw verbouwen, maar dat zien zij niet zitten.

"Ons contract loopt per 1 mei af. Blokker Nederland wil het alleen verlengen als we weer ingrijpend verbouwen. Dat hebben we vier jaar geleden pas gedaan en gaan we niet opnieuw doen", licht Joost Verrips het besluit toe.

"Zo'n verbouwing betekent een grote investering, en daar is het zeker nu de tijd niet naar."

"Het is triest voor Vianen", concludeert Verrips, die 32 jaar de vestiging runt en daarmee al de derde generatie is.

Medewerkers

Ook voor de medewerkers heeft het grote gevolgen. Een deel kan in andere Blokker-winkels aan de slag, voor anderen valt het doek. Wat de toekomst voor Verrips zelf brengt, is nog niet duidelijk.

"Ik heb nog geen plannen die ik al naar buiten kan brengen, maar ik ben natuurlijk wel ondernemer", houdt hij het spannend.

Het pand aan de Voorstraat waar Blokker in is gevestigd, is eigendom van het ondernemerspaar. Het komt in de verhuur of in de verkoop. Tot en met 30 april is de winkel nog open. Grote opheffingsacties komen er niet, het grootste deel van het assortiment gaat naar andere filialen.

Volgens Verrips gooien meer franchisenemers het bijltje erbij neer. "Er gaan nog twintig Blokkers in Nederland dicht om deze reden."

Naast de franchiseformule zijn er ook zelfstandige Blokker-winkels die eigendom zijn van ondernemers.