woensdag 4 maart

Koffieochtend
9:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is er wekelijks koffieochtend. Iedereen is welkom tussen 9:30 en 12:00 uur.

Koffie- en spelmiddag
10:00-16:00, Everdingen, clubgebouw SC Everstein. Koffie- en speldag 'Samen Ouder', een initiatief van stichting Vitaal Dorp Everdingen.

Knutselen
13:30, Hagestein, Dorpshuis. Ook zo'n zin om te knutselen? En woon je in Hagestein of in Hoef en Haag? Kom dan woensdag 4 maart naar het Dorpshuis van Hagestein en ga samen met CreaBeez en Hagestein Vitaal aan de slag om iets leuks te knutselen. We hebben leuke voorbeelden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, met verschillende materialen. De groepen 1 en 2 gaan aan de slag vanaf 13:30 uur en de groepen 3 tot en met 8 is vanaf 15:00 uur. Deelname kost 3,50 euro, aanmelden via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, 06-18793980.

Bingo
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Bingo door Welzijn Vianen, maandelijks terugkerende activiteit voor een supergezellige avond. Natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te winnen. Entree: 3,50 euro, inclusief plankje, koffie/ thee en een drankje met een hapje.

Cabaret
20:30, Nieuwegein, De Kom. André Manuel duikt in de gitzwarte, maar ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown. Al sinds de ontdekking van de hemel dendert deze politiek incorrecte hork door de Nedersaksische geschiedenis. In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom de aankondiging van deze voorstelling, zijn er nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar.

donderdag 5 maart

Eettafel in Oosterlichtcollege
17:15, VIANEN, Oosterlichtcollege. Eettafel in het Oosterlichtcollege. Inloop vanaf 17:15 uur. Kosten: 7,50 euro. Voor alleenstaanden kan vervoer worden geregeld. Informatie bij Dineke Leeuwis: 06-29232016.

Enkele reis
20:15, Nieuwegein, de Kom. Twee zussen op leeftijd willen tegen elke prijs aftakeling en een mogelijke opname in een tehuis voorkomen. Ze betrekken een sinistere heer bij hun plannen en zetten een reeks vreemde gebeurtenissen in gang, waarbij niets is wat het lijkt en iedereen een dubbele agenda heeft. De toneelthriller 'Enkele Reis', geschreven door Lex Passchier, bekend van tv-series als 'Moordvrouw' en 'De 12 van Oldenheim' en gespeeld door Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort.

vrijdag 6 maart

Taxatiedag
11:00, Leerdam, Glasblazerij. Heb je je wel eens afgevraagd wat de waarde is van je 20ste eeuwse glasobject? Kom langs op de taxatiedag en ontdek het verhaal en de waarde achter je object. Gecertificeerd registertaxateur Marcel Brouwer en conservator Helene Besancon kijken er graag naar. Na het kopen van een entreebewijs voor de Glasblazerij is de taxatie gratis. Er kunnen maximaal twee glasobjecten per persoon worden behandeld. Marcel Brouwer is kunsthistoricus, gecertificeerd registertaxateur en veilingmeester met specialisatie toegepaste kunst en design van 1900 tot nu. Hij werkte tien jaar voor veilinghuis Christie's. Vanaf 2010 is Marcel zelfstandig ondernemer en verricht hij taxaties, verzorgt hij cursussen en schrijft hij over het vakgebied. Daarnaast werkt hij samen met het veilinghuis Vendu Rotterdam, één van Nederlands oudste veilinghuizen.

zaterdag 7 maart

Repair Café Vianen
9:00-12:00, VIANEN, wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6b. Op zaterdag 7 maart is er weer een Repair Café in wijkcentrum Monnikenhof in Vianen. De vrijwilligers van het Repair Café maken het mogelijk om kapotte spullen een tweede leven te geven. 'Beter voor de portemonnee, maar vooral beter voor het milieu'. De reparaties zijn gratis. Ook wordt weer gezorgd voor een kopje koffie of thee. Meer informatie via repaircafevianen@gmail.com of via Elly van Stiphout: 06-13636414. Of kijk op de website http://www.repaircafe.nl.

Voorjaarsconcert
Avond, Leerdam, Stadspodium GO. Voorjaarsconcert Popkoor The Voice. Een thuiswedstrijd, want ze repeteren elke week met veel passie en plezier in deze prachtige zaal. Dirigente Anniecke van Delft staat garant voor een fantastische begeleiding, samen met vaste drummer Joan Riksen. Hoe laat het concert precies begint, wordt nog bekend gemaakt. Entree: 10 euro, reserveren: http://thevoice-popkoor.nl./

zondag 8 maart

Natuurexcursie naar Mill
8:00, Vianen, parkeerplaats bij Benedictushof 132. De Natuur- en Vogelwacht houdt op zondag 8 maart een excursie naar Mill. Er wordt een wandeling van ongeveer 6,5 kilometer gemaakt bij Langenboom. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het Nederlands kampioenschap Maasheggen Vlechten. Het heggenvlechten is een eeuwenoud ambacht, om doornheggen ondoordringbaar te maken. Daardoor kon het vee in de wei buiten de akker te houden. Er wordt gevlochten met levend materiaal, meestal doornstruiken die in de heg staan. Stammen worden bijna doorgehakt en met elkaar vervlochten, zodat er een stekelige en ondoordringbare heg ontstaan. Het NK Maasheggen vlechten wordt jaarlijks gehouden op de tweede zondag van maart. Info: zie www.maasheggen.nl. Excursieleider is Koos Maat: 0183-563362 of 06-27236372. E-mail: koosmaat@solcon.nl.

maandag 9 maart

'Bij de buren'
11:30, Vianen, De Hoeksteen. De lunchtafel 'Bij de buren' staat elke maandag gereed. In de Hoeksteen, Groenekade 7 in Vianen, is er wekelijks gelegenheid om samen te lunchen. Gezamenlijk eten is gezelliger en brengt mensen bij elkaar. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Iedereen is welkom tussen 11:30 en 13:30 uur.

Bingo
14:00-16:30, Vianen, 't Klooster. De Stichting Ouderen Contact Vianen (SOCV) organiseert een bingo, met gratis koffie en consumptie. De zaal is open vanaf 13:30 uur. De bingo duurt tot 16:30 uur.

Breien en haken
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Brei- en Haakcafé. Het Brei en Haakcafé heet vanaf nu: Steekje los. Deze nieuwe naam is ingebracht door de bezoekers van het café. Deelname kost 2 euro, inclusief koffie/ thee en een sapje. Aanmelden is niet nodig.

Darten
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Net zo goed worden als Michael van Gerwen? Kom dan eens kijken en gooi een pijltje mee in de Kwantzaal. deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar. Aanmelden niet nodig.

woensdag 11 maart

Workshop styling in Stedelijk Museum
19:30 - 22:00, Vianen, Stedelijk Museum, Voorstraat 92. Het Stedelijk Museum organiseert een workshop Personal Styling. Dat gebeurt onder leiding van stylist Bernadette van Wijlen. Zij leert de cursisten tips en tricks die direct toepasbaar op figuur en levensstijl. 'Wat straat jij uit?', 'Hoe benadruk of verdoezel je jouw kenmerken en welke kleuren en stijl passen het beste bij jou?' Deelnemers maken hun eigen vision board om zo doelgericht te kunnen winkelen en leren alles over kleur en uitstraling. De workshop wordt georganiseerd in het kader van de Barbietentoonstelling. De workshop is geschikt voor deelnemers van 16 jaar en ouder. De prijs bedraagt 30 euro. Aanmelden via info@stedelijkmuseumvianen.nl.