De Rooie Reigers verrast BVM/Apollo

vianen • Het libreteam van De Rooie Reigers heeft het op de tweede plaats staande en incompleet aantredende BVM/Apollo getrakteerd op een 5-2 nederlaag. Cok Florie opende tegen John Kragten (131). De Vianer speelde een gedegen pot terwijl zijn opponent heel wisselvallig was. Zijn meest opvallende daad was een serie van 53 caramboles, waarmee hij een tijdje in de race bleef. Florie liet slechts één poedel optekenen en won in twintig beurten (113-91): 2-0. Ondanks een zwak begin speelde ook Jhon Burgraaf een prima wedstrijd. Mede door een fase van 83 caramboles in drie beurten leidde hij na zeven beurten al met 89-20. Cees Timmer, normaal gesproken een biljarter om rekening mee te houden, had zijn avond niet. In zijn laatste beurt maakte hij zijn hoogste serie van 22 caramboles, maar die opleving kwam veel te laat (123-55 in twaalf beurten): 4-0. In de slotpartij kreeg ook Joop Florie (75) te maken met John Kragten. Die begon met reeksen van 19 en 6 caramboles, liet het daarna vijf beurten afweten, en begon toen aan een lange sessie. Florie kon alleen maar bewonderend kijken hoe de Maarssenaar de partij met een prachtige reeks van 116 caramboles op zijn naam schreef (16-136 in acht beurten): 5-2 (bonuspunt voor de thuisclub).


Programma

vianen • Na twee weken zonder competitieverplichtingen wordt er komend weekeind weer gevoetbald. SC Everstein neemt het in Houten op tegen de gelijknamige koploper. De thuisclub scoort aan de lopende band en de defensie van de roodwitten kan zich opmaken voor een lastig middagje. Aanvang: 14.00 uur. Brederodes krijgt op sportpark Blankenstein bezoek van Vriendenschaar. De groengelen verspeelden in Culemborg in de slotfase een 0-1 voorsprong, verloren met 3-1 en zijn uit op revanche. Aanvang: 14.30 uur. Vianen gaat om 14.30 uur bij Faja Lobi KDS het dak van Ikea op. Een gelijkspel zou voor de tricolores een leuke opsteker zijn.


Nederlaag MTTV

meerkerk • Na twee zeges liep de Meerkerkse tafeltennisvereniging MTTV vrijdag tegen een nederlaag op. Tavarnie was te sterk en won in De Linde met 3-7. Vooral in het begin ging het hard. Na vier partijen leidden de Nieuwlanders met 0-4. Jan van Duijn, Jeroen Peek en Gerard van Buuren hadden geen vat op het spel van Ricardo Boogert, Theo Haag en Matthijs Willemse. In het verloop van de wedstrijd kwam MTTV wat beter in het spel en liepen de Meerkerkers in naar 3-5. De laatste twee partijen wist Tavernie orde op zaken te stellen en nam de punten mee het Merwedekanaal over.


Family Farm Run in Groot-Ammers

groot-ammers • Zaterdag 4 juli 2020 staat Avonturenboerderij Molenwaard volledig in het teken van een nieuw parkevenement: de allereerste Family Farm Run. Met de Family Farm Run introduceert Avonturenboerderij Molenwaard een compleet nieuw evenement in het entertainmentprogramma van 2020. Op zaterdag 4 juli 2020 wordt een parcours van ongeveer 2 kilometer uitgezet over het terrein van de Avonturenboerderij en de omliggende weilanden van de buren. De deelnemers klimmen over hooibalen, springen over slootjes, struinen door het hoge gras en rennen door de grote stallen langs de loeiende koeien om zo bij de finish te komen.