Cursus 'Zorg de Baas'

vianen • Vanaf woensdag 25 maart start Mantelzorg Vianen in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van SamenDoen en MEE een serie workshops voor ouders van een kind of jongere waarvoor extra zorg nodig is. Het kan bijvoorbeeld gaan om kinderen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme of psychische problemen.

Cursisten leren tijdens de cursus beter inschatten wat ze wel en niet willen of kunnen, gedachten en gevoelens uit te spreken, omgaan met mensen om het gezin heen, minder te piekeren en last te hebben van schuldgevoelens, invloed uitoefenen op de eigen situatie in plaats van andersom. Tijdens de workshops is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De cursus wordt gegeven in basisschool De Rank, Het Wed 14 in Vianen. data zijn op de woensdagen 25 maart, 8 en 22 april, 6 en 20 mei, 3 juni. Verder is er een terugkombijeenkomst op 1 juli.

Aanmelden

De cursus duurt steeds van 9:30 tot 11:30 uur. De kosten bedragen 10 euro (eenmalig). Bij aanmelding ontvangt de cursist informatie over de betalingsmethode. Aanmelden kan via mantelzorg@welzijnvianen.nl, telefoonnummer 0347-374097 o.v.v. 'Cursus Zorg de Baas'. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Yvonne Pijnenburg van MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden: 0183-691600 of servicebureau@meeplus.nl of via de website

q www.meemantelzorg.nl


Goudsmid bij Hof van Batenstein

vianen • Goudsmid Tony komt op woensdag 4 maart weer zilveren en gouden sieraden repareren en schoonmaken in Hof van Batenstein in Vianen. Ook het vervangen van de batterij of het bandje van een horloge is voor de ervaren ambachtsman geen enkel probleem.

De middag met de goudsmid begint om 16:00 uur. Koffie en thee staan zoals gebruikelijk weer klaar.