Collecte Amnesty

vianen • Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt van 9 tot en met 14 maart haar landelijke collecte. Met de slogan 'Geef om vrijheid' wil Amnesty duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Amnesty komt wereldwijd op voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen, mensen die worden mishandeld, gevangengenomen, verkracht of vermoord om wat ze zeggen of doen.

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst. Daarom neemt Amnesty voor haar onderzoeken en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen.

De werkgroep Amnesty Vianen zoekt nog collectanten voor de collecte in Vianen zelf, Zijderveld, Everdingen, Hagestein en Hoef en Haag. Aanmelden kan via 020-6264436 of via het e-mailadres collecteservice@amnesty.nl of via de website www.amnesty.nl/collecte.


LTO Noord in gesprek met leden

culemborg • LTO Noord gaat de komende maand met haar leden in gesprek over de toekomst. De gesprekken zijn bedoeld om de leden bij te praten over de laatste politieke ontwikkelingen en om hen de gelegenheid te geven om mee te praten over het beleid. De bijeenkomsten vinden plaats in alle negen provincies waarin LTO Noord actief is. De eerste avond van de provincietour start op 11 maart in Markelo. Op 1 april wordt de tour afgesloten in Leeuwarden. De avonden beginnen om 19:30 uur. Op maandag 23 maart is er een LTO-avond in UniePlaza aan het Multatulilaan 12 in Culemborg.