Nieuwe opleiding verkeersregelaar

vianen • Stichting Verkeersregelaars Evenementen Vianen verzorgt op woensdag 12 maart een nieuwe opleiding voor verkeersregelaars. De gratis opleiding wordt gehouden in het Oosterlicht College.

Tijdens de opleiding wordt er onder andere aandacht besteed aan de wet- en regelgeving, inzicht in het verkeer, communicatietips, verkeerstekens en –aanwijzingen. Ook het onderwerp agressie in het verkeer komt ter sprake

Na de opleiding wordt direct digitaal examen gedaan. Gediplomeerde verkeersregelaars worden nadat ze het diploma hebben behaald aangesteld door de burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. Ze zijn vanaf dat moment ook door de gemeente Vijfheerenlanden verzekerd.

Evenementen

In het afgelopen jaren zijn verkeersregelaars, die opgeleid zijn door de stichting, ingezet bij verschillende evenementen in de gemeente Vianen, zoals Koningsdag, de Avondvierdaagse, de Oldtimerdag, de Paardenmarkt, de Vrijstad Vianen Loop en tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Vianen.

Zoals bij elke organisatie is een verloop in het aantal vrijwilligers en daarom is de SVEV, namens andere organisaties in Vianen, op zoek naar mensen die opgeleid willen worden als verkeersregelaar evenementen. Bovengenoemde organisaties zoeken mensen, mannen en vrouwen maar ook jongens en meisjes van 16 jaar en ouder, die één of meerdere keren per jaar een organisatie willen helpen om als verkeersregelaar op te treden.

Meer informatie via Kees van den Berg (0347-376730) of via de website

q www.SVEV.nl