Oud-wethouder Van Dijk overleden

vianen • Na een kort ziekbed is afgelopen zaterdag de Viaanse oud-PvdA-politicus Bert van Dijk overleden. "Een socialist in hart en nieren en een linkse krachtpatser", zo wordt hij omschreven door huidig PvdA-fractievoorzitter van de gemeente Vijfheerenlanden, Joop van Montfoort

Van Dijk was raadslid van 1990 tot 1996 en van 2002 tot 2006 en wethouder van 1996 tot 2002 en van 2006 tot 2010. Hij hield zich onder andere bezig met de restauratie van de stadsmuur, de dijkversterking. de bouw van de Regenboogwoningen, de nieuwbouw van het Oosterlicht College en de Wiekslag en de stedelijke vernieuwing in wijk De Hagen (Masterplan Vijfheerenlanden). Van Dijk was een man van de dialoog, die regelmatig en graag met inwoners in gesprek ging.

De PvdA-politicus was maar wat trots op het feit dat hij aan het begin stond van de planvorming van het nieuwe dorp Hoef en Haag. Ook gaf hij de aanzet tot het bomenplan. Hij vond het een feest als er weer nieuwe bomen werden geplant in de gemeente.

De laatste jaren was hij nog regelmatig met volle inzet aanwezig tijdens de fractievergadering van de PvdA. "Zorg dat je zichtbaar bent", zo luidde volgens Van Montfoort zijn advies aan de zittende raadsleden. Volgens SGP-raadslid Dick den Hertog was Van Dijk een aimabele man, met een goed hart. "Hij was altijd bereid om een oplossing te vinden. Het was een man waar je zaken mee kon doen. Ik kon altijd prima met hem overweg."