Shine event in Grote kerk Vianen

vianen • Een aantal enthousiaste vrijwilligers gaat zaterdag 14 maart geld inzamelen voor Stichting Leergeld tijdens het Shine event. Het event zal van 15:00 tot 20:00 uur plaatsvinden in de Grote Kerk in Vianen. Het thema van het event zal zijn: 'Iedereen heeft talent, je hoort erbij en doe mee!'

In en om de Grote Kerk zijn tal van activiteiten. Zo is er een rondleiding in de Kerk en kan, als het weer het toelaat, de toren beklommen worden. Er kan 'getrouwd' worden met wie je maar wil, er kan mee worden gedaan als jurylid van een taartenbakwedstrijd; mee-eten bij de deelmaaltijd; leren opscheppen of leren hoe je je familie overleeft en nog veel meer. Het programma met alle tijdstippen wordt binnenkort verspreid.

De organisatie is van mening dat iedereen talent heeft en dat iedereen zijn of haar talenten zou moeten kunnen ontwikkelen. Helaas hebben niet alle gezinnen de mogelijkheid om mee te doen aan buitenschoolse activiteiten, sport of muziekles. Soms is de aanschaf van een tweedehands fiets of een eenvoudige laptop al een hele opgave en is het niet haalbaar om geld vrij te maken voor hobby's, sport of bijvoorbeeld een verjaardagscadeautje. Naast het feit dat dit heel verdrietig is, wordt een kans gemist om iedereen zijn of haar volle potentieel te laten benutten.

De vrijwilligers gebruiken op 14 maart hun talen om geld in te zamelen, zodat Stichting Leergeld minder bedeelde gezinnen kan ondersteunen in het ontwikkelen van talent en het betrekken van kinderen in de maatschappij. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar twee campagnes: 'de Schoolcampus' en 'Make it a December to remember'. Daarnaast zal Stichting Leergeld een inschatting maken hoe gezinnen het beste ondersteund kunnen worden.