EM-Van der Wal Cup

vianen • Afgelopen week zijn diverse duels van de verliezersronde van de EM – Van der Wal Cup. SC Everstein, dat bij LRC had moeten aantreden, cancelde dat duel vanwege te veel geblesseerde spelers. Vianen, eigenlijk al uitgeschakeld, was ingeloot en nam het donderdag in eigen huis op tegen Asperen, koploper in 4D (Zuid). In een open wedstrijd, met veel kansen voor beide elftallen, waren de gasten voor rust sterker. Na een kwartier opende Carlo van Santen de score (0-1), en tien minuten voor rust maakte Dick Schaaij er 0-2 van. In de tweede helft maakte Vianen aanvankelijk de dienst uit, en door treffers van Amin Amestoun stond het na een kwartier 2-2. Asperen trok het initiatief daarna weer naar zich toe, maar het duurde erg lang voor de beslissing viel. Vijf minuten voor tijd zorgde Robin Boom met een geweldig schot uit de tweede lijn voor 2-3, en door een intikkertje van Micky van de Zijden werd het twee minuten later 2-3.

Sterk SV Zeist klopt Brederodes met 3-4

vianen • Niet Geinoord, maar SV Zeist was afgelopen week de oefenpartner van Brederodes. De gasten, ongeslagen koploper in 4F (West), beschikken over een goed voetballend elftal. Brederodes, dat met een vijftal invallers aantrad, waaronder twee jonge debutanten, voetbalde minder scherp dan in de competitie, en kwam met 0-2 achter. Een schuiver van Mike de Groot zorgde voor een 1-2 ruststand. Op aangeven van De Groot kegelde Kevin Bosch de 2-2 in de touwen. Nadat Zeist opnieuw de leiding had genomen benutte invaller Robin Stroo een strafschop: 3-3. Pal voor tijd liet de Viaanse keeper zich verrassen door een dwarrelbal: 3-4. Op donderdag 27 februari speelt Brederodes in Lexmond een oefenduel tegen vierde klasser Lekvogels. Aanvang: 20.00 uur. SC Everstein is op dinsdag 3 maart gastheer van vierdeklasser Cabauw. Aanvang: 20.15 uur.

Lekpongers steviger aan kop

ameide • Lekpongers verstevigde z'n koppositie dankzij een 9-1 overwinning op Alexandria'66 9. Alleen Erik Mulckhuyse verloor, na vijf spannende games, een partij. Jan de Gans en Martin den Otter bleven ongeslagen. Lekpongers heeft na vier wedstrijden in de 5e klasse al 38 punten.