• Cees Taal en Sjors Fröhlich geven startsein.
• Cees Taal en Sjors Fröhlich geven startsein.

Avres en WIJIJ openen in Vianen

vianen • Voor een gesprek over werk, uitkering of hulp bij financiële problemen, kunnen inwoners van Vianen voortaan terecht aan de Voorstraat 45.

Vanuit dit pand biedt Avres deze dienstverlening aan inwoners van dit deel van de gemeente Vijfheerenlanden. Woensdag gaf wethouder Cees Taal hiervoor het officiële startsein. Hij deed dit samen met burgemeester Sjors Fröhlich, die het startsein gaf voor WIJIJ: het regionaal arbeidsmarktplatform, waarmee Avres het pand aan de Voorstraat deelt.

Cees Taal: "Sinds begin dit jaar voert Avres de Participatiewet uit in heel Vijfheerenlanden en zet zich ervoor in zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen. Daarnaast biedt Avres ook bijstands- en schulddienstverlening aan en financiële extra's voor mensen met een minumuminkomen. Door een kantoor hier aan de Voorstraat te openen, brengt Avres deze dienstverlening dichtbij de inwoners."

Om de kansen van werkzoekenden in de regio te vergroten, werkt Avres samen met verschillende andere organisaties. Met ondernemers, maatschappelijke organisaties en opleiders bijvoorbeeld. En met initiatieven zoals WIJIJ, een regionaal platform, dat werkzoekenden en werkgevers met elkaar verbindt op basis van talent en persoonlijkheid. Sjors Fröhlich: "Een mens is meer dan zijn CV. Dat is het uitgangspunt van WIJIJ. Kijken naar wie of wat je bent en wat je motivatie is. Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik daar alleen maar achter staan."

De locatie aan de Voorstraat beschikt over een kantoordeel en ruimte voor (in)formele gesprekken. Gesprekken met Avres vinden plaats op afspraak. Het team van WIJIJ is op maandag aanwezig.