woensdag 19 februari

Koffieochtend
9:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is er wekelijks koffieochtend. Iedereen is welkom tussen 9:30 en 12:00 uur.

Diavoorstelling
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Wereldreiziger Kees Terlouw vertoont een boeiende diaserie over de 'Zijderoute' die hij samen met zijn vrouw heeft bereisd. Startend in de hitte van Istanbul reizen ze, de oude Zijderoute volgend, oostwaarts door de ruige berg- en woestijngebieden van CentraalAzië (Uzbekistan en Kirgizië). Ze bezoeken prachtige historische steden zoals Tasjkent en Samarkant (Marco Polo, Dzjenghis Khan), overnachten in yurts op 4.000 meter hoogte en trekken vervolgens door vers gevallen sneeuw over het machtige Pamir gebergte naar het Chinese Kashgar, één van de belangrijke handelssteden van weleer. De dia's worden vertoond met overvloeitechniek en geprojecteerd op een groot scherm. Entree: 3,50 euro inclusief koffie/ thee en een drankje met een hapje. Aanmelden: receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

donderdag 20 februari

Tips bij belastingaangifte
19:30, Vianen, de Prenter. Wie regelmatig een familielid, vriend of iemand in de omgeving helpt omdat hij of zij ziek is, verstandelijke beperkingen heeft of psychisch kwetsbaar is en hulp nodig heeft, heeft wellicht wat aan de bijeenkomst 'Tips bij de belastingaangifte'. De gratis bijeenkomst wordt gegeven door een voormalig belastingadviseur. Hij geeft tips bij het doen van de belastingaangifte en er is ruimte voor het stellen van vragen. Meer informatie en aanmelden: Carolien Harbers, mantelzorg@welzijnvianen.nl onder vermelding van 'tips bij de belastingaangifte' of bel 0347-374097 of kijk op www.welzijnvianen.nl/mantelzorg.

Lezing over Duitsland
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Dia-lezing door Bob Luijks, thema: 'Duitsland'. Vorig jaar presenteerde hij prachtige beelden van Limburg. De toegang is gratis, wel wordt er een verloting gehouden om uit de kosten te komen. Meer informatie: www.natuurcentrum.nl.

Verliefd op Ibiza
20:15, Nieuwegein, De Kom. Na het film- en tv-succes, komt 'Verliefd op Ibiza' naar het theater! Een romantische musicalkomedie, met onder anderen Johnny Kraaijkamp jr., Guido Spek en Mylène d'Anjou, over het eiland waar de zon altijd schijnt en verleidingen op de loer liggen. Voorafgaand aan de voorstelling is een heuse hippiemarkt in de foyer!

vrijdag 21 februari

Klaverjasavond
20:00, Hagestein, De Biezen. Klaverjasvereniging Schoppen-aas houdt een klaverjasavond in Dorpshuis de Biezen in Hagestein. Deelname is voor leden 1,50 euro en voor niet leden 3 euro Er zijn mooie vleesprijzen te winnen.

Farbod
20:30, Nieuwegein, De Kom. Geproduceerd in Iran en geassembleerd in Nederland neemt aanstormend talent Farbod Moghaddam bezoekers mee op een mysterieuze reis door zijn ziel. 'Vers van de pers' is een programma vol emotie, inspiratie én sarcasme.

Den Skyldige
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Bloedstollende thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-meldkamer. Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zaterdag 22 februari

Barbie Spa
10:00, Vianen, Stedelijk Museum. Het Stedelijk Museum Vianen houdt een Barbie Spa. Van 10:00 tot 16:00 uur kunnen geïnteresseerden bij Barbieverzamelaar Armel Rood, tevens bruikleengever voor de tentoonstelling 'Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie', hun Barbies en bijbehoren laten taxeren. Ook geeft Armel Barbie bezitters die dag tips over hoe de poppen het beste schoon te maken en te onderhouden zijn. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden, deelname is op vertoon van het entreebewijs van het museum. Aanmelden voor de Barbie Spa is niet nodig.

Open tuin
10:00, regio. Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt de eerste serie van open tuinen in alle seizoenen. Vier tuinen zijn te bezoeken. Er zijn vooral vroegbloeiers als sneeuwklokjes, krokussen, winterakoniet, helleborus of vroeg bloeiende narcissen te bewonderen. De open gestelde tuinen zijn herkenbaar aan het Groei en Bloei bordje bij de ingang. De tuinen zijn geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. De tuinen zijn te vinden op de volgende locaties: Bleskensgraaf: Abbekesdoel 37/38; Schelluinen, Nolweg 5; Groot Ammers, Achterland 32 en Lexmond, Kortenhoevenseweg 47. Uitgebreide beschrijvingen van de tuinen zijn te vinden op de website www.gorinchem.groei.nl.

Rod Stewart
20:15, Nieuwegein, De Kom. Eindelijk een grote show rondom een van de grootste iconen van de rockmuziek: Rod Stewart. Een grote hit in Engeland. Het verhaal en de muziek van een absolute wereldster met ontelbare hits op zijn naam, wordt gebracht door de fantastische zanger Paul Metcalfe, die bijna niet van echt te onderscheiden is, en een geweldige live-band.

Kiki Schippers
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Verrassend, ontroerend en muzikaal fileert ze de zoektocht naar houvast wanneer alle grond onder je vandaan valt. Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

maandag 24 februari

'Bij de buren'
11:30, Vianen, De Hoeksteen. De lunchtafel 'Bij de buren' staat elke maandag gereed. In de Hoeksteen, Groenekade 7 in Vianen, is er wekelijks gelegenheid om samen te lunchen. Gezamenlijk eten is gezelliger en brengt mensen bij elkaar. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Iedereen is welkom tussen 11:30 en 13:30 uur.

Middagbingo
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Middagbingo in de Kwantzaal van Hof van Batenstein. Entree: 3,50 euro, inclusief plankje, koffie/ thee en een drankje met een hapje. Loterij: 0,50 euro per lot. Aanmelden: niet nodig.

Brei- en haakcafé
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Ontdek samen nieuwe technieken en wissel ideeën en patroontjes uit. Wanneer een leuke naam bedacht wordt voor het Brei- en Haakcafé wordt de club geregistreerd bij het ouderenfonds. Dit kan voordelen opleveren in de toekomst. Uit de aanmeldingen wordt de leukste naam gekozen en de winnaar krijgt een aardigheidje. Deelname kost 2 euro, inclusief koffie/ thee en een sapje. Aanmelden niet nodig.

Keizersvissen
20:00, Leerdam, AquaZoo. Lezing door Tanne Hoff over keizersvissen en koraalvlinders.

Darten
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Ook zo goed worden als Michael van Gerwen? Kom dan eens kijken bij het darten in de Kwantzaal en gooi een pijltje mee. Kosten 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar. Aanmelden niet nodig.

dinsdag 25 februari

'Schatrijk'
10:00, Vianen, De Rank. In de voorjaarsvakantie zijn kinderen uit Vianen en omgeving van harte welkom bij de VakantieBijbelWeek in Vianen. Er wordt geluisterd naar bijbelverhalen rond het thema 'Schatrijk!' en er zijn mooie activiteiten voor jongere en oudere kids zoals knutselen, sport en spel, escaperoom voor 8+ en natuurlijk een hoop gezelligheid. De VakantieBijbelWeek vindt plaats op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 februari van 10:00 tot 12:15 uur in basisschool De Rank ('t Wed 14-16) in Vianen. Bij binnenkomst is er een bakje koffie/ thee voor de ouders. De toegang is gratis.

Terugkomdag 'SchatRijk!'
10:30, Everdingen, Hervormd Centrum. In de voorjaarsvakantie wordt een terugkomdag van het Vakantie Bijbel Werk gehouden in het Hervormd Centrum, Kerkstraat 5 in Everdingen. Alle kinderen van de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom, ook al zijn zij in de herfstvakantie niet geweest. Inloop vanaf 10:15 uur, einde rond 13:15 uur. Met elkaar zingen en terugkijken naar het thema 'SchatRijk!'. Daarna een afwisselende spelactiviteit. De organisatie hoopt op geschikt weer, zodat er lekker naar buiten gegaan kan worden, dus... trek niet je beste kleding en schoenen aan. Bij slecht weer is er een alternatief binnen. Als afsluiting wordt er gezellig met elkaar gegeten.