Zilveren medaille voor Robert de Smet

apeldoorn • Robert de Smet, lid van atletiekvereniging Atverni, heeft zijn prijzenkast aan kunnen vullen met een zilveren medaille. Afgelopen weekeind nam hij in Omnisport Apeldoorn deel aan het NK indoor. In de klasse 70+ kwam hij in actie op de 3.000 meter, waar zijn tijd van 12.49,35 minuten goed was voor de tweede plaats. Meer zat er niet in voor de Viaanse atleet. Cees Stolwijk, zowel Europees als wereldkampioen, verbaasde vriend en vijand door, in een tijd van 10.41,80 minuten, een nieuw wereldrecord te lopen. "In 1973 heb ik iets dergelijks meegemaakt," vertelde De Smet. "Ik legde de 3.000 meter toen af in 8.40 minuten, terwijl de Belg Emiel Puttemans, destijds een grootheid, in 7.47 minuten het wereldrecord verbeterde."


Het Fust: revanche tegen Padoc 13

woerden • De biljarters van Het Fust toonden geen ontzag voor de spelers van het Woerdense Padoc 13: 0-7. Na een zestal poedels produceerde Maurice de Vré series van 7 en 3 caramboles. Hij ging goed door tegen Erik Maijenburg (35), en stond geruime tijd op een moyenne van 1. De Woerdenaar stootte nog een reeks van 6 caramboles, maar kon daarmee niet voorkomen dat hij een dikke nederlaag leed (19-37 in 41 beurten).

Tegen Peter Brouwer (35) begon Robbert Geuze veel minder voortvarend. Hij hield zijn achterstand echter binnen de perken en ging geleidelijk iets beter spelen. Brouwer nam in de slotfase meer afstand maar kwam uiteindelijk één carambole te kort om Geuze van de winst af te houden (34-22).

In de pot tussen Edwin Visser (21) en Niek Schermer was geen van beiden in staat een beslissende voorsprong te nemen. Omdat de Vianer minder caramboles hoefde te maken stond hij er echter, na tussenstanden van 9-9 en 15-15, steeds het beste voor. Schermer liet zich de kaas niet meer van het brood eten en zette de partij in 35 beurten naar zijn hand (16-17): 0-7 (bonuspunt voor Het Fust).


Kansloze nederlaag De Rooie Reigers

nieuwegein • Met de ontmoeting tegen de ongenaakbare koploper Nieuwegein op het programma stond het libreteam van De Rooie Reigers voor een lastige klus.

Joop Florie (75) kreeg in de openingspartij te maken met Ad van Rooijen, nota bene de sterkste van het Nieuwegeinse trio. Hij had de ballen af en toe aan het elastiek, en schudde achteloos reeksen van 47, 29 en 35 caramboles uit zijn keu. Florie sneeuwde helemaal onder in dat geweld en kon al na elf beurten bijkomen van de schrik (142-25): 2-0.

Jhon Burggraaf (123) kwam daarna aan de tafel tegen Hans Derks. Ook die had de vaart erin en mede door twee series van 22 caramboles leidde hij na zes beurten met 74-53. Het verschil bleef schommelen rond de 20, en het einde van het liedje was dat de Vianer zijn tegenstander na zestien beurten kon feliciteren (122-98). In de slotpartij liet Ton Kerkhof (124) reeksen van 22 en 46 caramboles bijschrijven. Doordat hij tussen de bedrijven veel poedels maakte liep Cok Florie geen averij op. De Vianees bleef zonder poedels, had er mooie series bij en met een reeks van 21 caramboles rondde hij de pot winnend af (85-113 in dertien beurten): 5-2 (bonuspunt voor Nieuwegein).