Uilenballen pluizen

schoonrewoerd • Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt vrijdag 28 februari in Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd een jeugdactiviteit: uilenballen pluizen. Er wordt een diapresentatie over uilen bekeken. Na een korte pauze mag iedereen een uilenbal (braakbal van een uil) uitpluizen om te onderzoeken wat de uil gegeten heeft. Tenslotte wordt een uiltje geknutseld en wordt er een kijkje genomen, buiten bij de uilenkasten.

Tussen 10:00 en 12:00 uur zijn kinderen tot ongeveer 8 jaar welkom, onder begeleiding. Tussen 13:00 en 15:00 uur mogen kinderen vanaf 8 jaar uilenballen komen pluizen. Deelname kost 3 euro, inclusief limonade en koek. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij C. Kramer, 0345-619684 of chr.kramer@outlook.com.


Leerlingen delen complimenten uit

vianen • In het kader van Valentijnsdag en complimentendag op 1 maart alvast, hebben de groep 7-8 leerlingen van basisschool de Tijl Uilenspiegel op vrijdag 14 februari zelfgeschreven complimenten uitgedeeld in De Hagen in Vianen. De leerlingen maakten posters waarop voorbijgangers zelf een compliment konden uitkiezen wat voor hen van toepassing is. De reacties van de voorbijgangers waren heel positief. Dit zorgde bij de leerlingen natuurlijk voor veel enthousiasme: "Wat was het leuk om andere mensen blij te maken!", aldus een leerling. "Iets kleins voor een ander te doen geeft echt een warm gevoel van binnen", zei een andere leerling.

Wie de leerlingen heeft gemist, geen zorgen. In de wijk hangen nog complimenten genoeg. En wie weet doet de school het snel nog een keertje, omdat het zo leuk was om te doen.