Brederodes krijgt punten niet cadeau

everdingen/maarssen • SC Everstein ging met 0-3 onderuit tegen Hercules, terwijl Brederodes afrekende met OSM '75: 2-4.

SC Everstein speelde een draak van een wedstrijd en had, uitgezonderd doelman Ricardo de Keijzer, een totale offday. In negentig minuten werden slechts drie aardige aanvallen opgezet, waarbij de bal niet één keer tussen de palen werd gemikt. De bezoekers deden alles beter dan SC Everstein. Na foutief verdedigen brak Hercules uit, met alle gevolgen van dien: 0-1. Dat een vrije trap onhoudbaar in de kruising verdween kon niemand worden aangerekend: 0-2. Het toepassen van enkele tactische omzettingen en het inbrengen van drie wisselspelers zette geen zoden aan de dijk. Dat het in de slotfase van de wedstrijd 0-3 werd deed er eigenlijk niet zo veel meer toe.

Misverstand

Na een misverstand bij Brederodes nam OSM '75 al na drie minuten de leiding: 1-0. Een kwartiertje later tekende Mike de Groot met een schot in de korte hoek voor de gelijkmaker: 1-1. Nadat Joey Balk onderuit was gehaald werd Brederodes een strafschop onthouden. Nog voor rust haalde Balk zijn gram door, als eindstation van een mooie aanval, voor 1-2 te zorgen.

Nadat Dylan Warmenhoven de stand met een knap schot uit de tweede lijn na een kwartier op 1-3 had gebracht leek de klus geklaard. OSM '75 kwam even later echter terug tot 2-3. De Maarssenaren kregen meer ruimte, creëerden enkele kansen en hadden pech met een knal op de lat. In de slotfase sloeg De Groot weer eens toe (2-4) en daarna is Brederodes niet meer in moeilijkheden gekomen.