woensdag 12 februari

Koffieochtend
9:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is er wekelijks koffieochtend. Iedereen is welkom tussen 9:30 en 12:00 uur.

Goudsmid
13:00, Vianen, Hof van Batenstein. Goudsmid Tony, de goudsmid, komt zilveren en gouden sieraden repareren en schoonmaken. Het vervangen van de batterij of het bandje van de horloge is voor hem geen probleem.

Bingo
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijks terugkerende activiteit voor een supergezellige avond: bingo. Natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te winnen. Entree: 3,50 euro, inclusief plankje, koffie/ thee en een drankje met een hapje.

donderdag 13 februari

Kunststoffen
14:30, Vianen, Het Klooster. Bij de PCOB in Vianen zal Jaap Ketel uit Leusden een powerpresentatie verzorgen over de ontwikkeling van het gebruik van kunststoffen in de huishouding.

Gevaarlijk spel
20:15, Nieuwegein, De Kom. In 'Dangerous Liaisons' schitteren topacteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman in de eigentijdse, rauwe en geestige toneelbewerking van de gelijknamige 18e-eeuwse brievenroman. Een voorstelling met een actuele lading, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo?

vrijdag 14 februari

Voor de liefste
14:30, Vianen, Bibliotheek. Iets leuks, origineels maken voor de liefste? Kom dan naar de bibliotheek van Vianen en ga samen met CreaBeez aan de slag. Van 14:30 tot 15:45 of van 15:45 tot 17:00 uur. De leeftijd is vanaf 5 jaar, maar met een beetje hulp van papa/ mama mag een jonger broertje/ zusje ook, en de kosten zijn 3,50 euro per item. Wel graag aanmelden via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, 06-18793980.

Klaverjasavond
20:00, Lexmond, Huis Het Bosch. Klaverjasvereniging 'Met Pit' houdt klaverjasavond in Huis Het Bosch. Leden betalen 2 euro, niet leden 4 euro. Opgeven voor 12 februari bij Jan Verweij via 06-41304532 of j.j.h.verweij@kpnmail.nl.

Heel Holland lacht
20:15, Nieuwegein, De Kom. Première van 'Heel Holland Lacht', een vette knipoog naar een niet nader te noemen bakprogramma. Arijan van Bavel, Sabine Beens en Onno Innemee spelen gezamenlijk dertien rollen en staan garant voor een avond onbezonnen lachen. De strenge eigenaresse van een patisserie maakt zich overal zorgen over, behalve over haar taarten. 'Gelukkig' is er nog de slungelige Eddy om de zaak draaiende te houden. En wat doet die klant die dagelijks langskomt, maar nooit wat bestelt?

zaterdag 15 februari

Muziekschool VHL
12:00-14:00, Vianen, Oosterlicht College. Open Dag van Muziekschool Vijfheerenlanden. Docenten en leerlingen maken muziek en nodigen bezoekers van harte uit om mee te doen. Probeer maar eens geluid te krijgen uit een trompet of eens lekker uitleven op het drumstel. Ook is er informatie te vinden over kortlopende cursussen en spelen in een band. Meer informatie: www.muziekschoolvijfheerenlanden.nl.

Vierde rond Jampop
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Vierde ronde Jampop met: Brother Wolf; tribute-band van The Cult. Strak, hard en authentiek; zo wil Brother Wolf de songs van The Cult overbrengen op het publiek. Met het klassieke repertoire uit begin jaren '80 (Love, Electric albums). EgoTwister; een 5-koppige stevige hardrockband met een duidelijk statement. Deze band onderscheid zich door de verschillende sounds uit het rock genre naadloos in elkaar te weven. TimeOff; vijf mannen en een vrouw delen dezelfde passie voor muziek. Iedere week zoekt Time Off weer nieuwe nummers uit en proberen elkaar hierin aan te vullen. Zaal open vanaf 20:00 uur, entree: 5 euro.

Muzikaal en absurd cabaret
20:30, Nieuwegein, De Kom. Na hun spetterende debuut keert het jonge, muzikale en het veelbelovende cabaretduo DE FRANSSE EIJKEL terug in De Kom met 'SUBTROPIQUE', een absurdistische en humorvolle performance waarin de wereld wordt geschetst aan de hand van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs. Een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma's van eucalyptus, chloor en patchouli.

zondag 16 februari

Excursie Natuur- en Vogelwacht
9:00, Vianen, Benedictushof 132. Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden gaat op excursie in de Amerongse Bovenpolder. Het vertrek staat gepland om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Benedictushof 132 in Vianen. De excursieleiders dit keer zijn Jopie de Gans, 06-36299399, jopiedegans@hotmail.com en Koos Maat, 0183-563362 of 06-2723 6372, koosmaat@solcon.nl.

Jonker Schoenen
14:00-16:00, Nieuwegein, Woonzorgcentrum Vreeswijk. Bijeenkomst speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. Schoenen en pantoffels, zowel voor dames als heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen. De ideale oplossing voor mensen met gevoelige of opgezwollen voeten of enkels, steunkousen, zwachtels, beugels, steunzolen, hallux valgus ( knobbels ) , likdoorns, eksterogen, hamertenen, diabetes en reumatische aandoeningen. Nieuw is een speciale collectie stretch-schoenen welke in zijn geheel bestaat uit zacht elastisch materiaal, speciaal bedoeld voor mensen met ( erg ) gevoelige voeten.

Klassieke muziek
16:00, Nieuwegein, de Kom. Op vier zondagmiddagen, verspreid over het seizoen, kan in de kleine zaal worden genoten van een smaakvol klassiek concert. Met een hoofd en hart vol muziek keren bezoekers huiswaarts. Op zondag 16 februari verzorgt Pocket Opera 'Opera op de eerste rang!' een middag vol ontroerende, krachtige, heldere en af toe ook komische operamuziek, operaweetjes en anekdotes. Duetten, aria's en koorstukken uit beroemde opera's van Mozart, Verdi, Donizetti en Puccini worden in de mooiste kostuums gezongen.

maandag 17 februari

Lunchen bij de buren
11:30, Vianen, de Hoeksteen. Elke maandag lunchen 'Bij de buren', van 11:30 tot 13:30 uur. Iedereen is welkom want samen eten is gezelliger en brengt mensen bij elkaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

dinsdag 18 februari

Lees & Ontmoet in Bieb Vianen
10:30, Vianen, Bibliotheek. Mensen uit Vianen en omgeving die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn van harte welkom bij Lees & Ontmoet van 10:30 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Vianen. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. De deelnemers nemen elk iets mee dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Bijvoorbeeld een artikel uit de krant, een column of een gedicht. In een gezellige sfeer worden de stukjes gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Zo ontstaat een goed gesprek over meer dan alleen het weer. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

Interkerkelijk bidden
20:00, Vianen, De Hoeksteen. In De Hoeksteen aan de Groenekade 7 in Vianen) wordt elke derde dinsdagavond gebeden voor Vianen. De gebedsbijeenkomst begint om 20:00 uur en eindigt om ongeveer 21:00 uur. Iedereen is welkom en wordt uitgenodigd om mee te bidden.

woensdag 19 februari

Diavoorstelling
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Wereldreiziger Kees Terlouw toont boeiende diaserie over de 'Zijderoute' die hij samen met zijn vrouw heeft bereisd. Startend in de hitte van Istanbul reizen ze, de oude Zijderoute volgend, oostwaarts door de ruige berg- en woestijngebieden van CentraalAzië (Uzbekistan en Kirgizië). De dia's worden vertoond met overvloeitechniek en geprojecteerd op een groot scherm. Entree: 3,50 euro inclusief koffie/ thee en een drankje met een hapje. Aanmelden: receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

Meer op: www.hetkontakt.nl