Servia dichter bij koppositie

vianen • De volleybaldames van Servia naderen de koppositie van de ranglijst door een fraaie 3-1 thuiszege op directe concurrent. Tovo uit Lunetten. Servia begon sterk, serveerde goede en pakte een fikse voorsprong. Het roer sloeg om en door sterk spel van Tovo en een reeks eigen fouten van het Viaanse team ging het toch nog fout: 21-25.

Ook in de tweede set maakten de Servia-dames veel eigen fouten. De set liep niet lekker. Er werd hard gevochten, maar het mocht niet baten. Door een aantal wissels begon het spel weer te lopen: 27-25. De derde set was een eitje. De dames uit Lunetten werden afgedroogd: 25-9. De vierde, en daarmee ook laatste set van de wedstrijd begon anders dan de anderen. Al snel liep Servia tegen een achterstand aan. De Tovo-dames vochten al ware leeuwinnen. Bij een voorsprong van 23-15 leek de set bijna gewonnen te zijn, maar de dames van Tovo gaven niet zomaar op. Uiteindelijk kwam het toch nog goed: 25-20. Na afloop was er taart, omdat Servia de tegenstander in één van de sets onder de 10 punten weet te houden.