Vier treffers Mike de Groot

vianen/ankeveen • Met vier treffers en een assist had Mike de Groot een leeuwenaandeel in de 5-1 zege van Brederodes tegen Focus '07. Vooral door het niet nakomen van de afspraken verloor Vianen met 3-1 van ASV '65.

Focus '07 legde de groengelen weinig in de weg. Brederodes had in alle linies meer kwaliteit, creëerde al snel een aantal prima kansen, maar sprong daar erg slordig mee om. Op aangeven van Mike de Groot brak Joey Balk de ban na bijna een half uur: 1-0. In het rustsignaal zette de thuisclub een aanval van achteruit op. De voorzet van Tim van der Waal werd ingekopt door De Groot: 2-0. Nadat De Groot in de tiende minuut na rust zijn tweede had gescoord (3-0) werd Brederodes gemakzuchtig. Focus '07 profiteerde ervan door de Viaanse defensie te verschalken: 3-1. De scherpte keerde terug in het spel, en met twee doelpunten zorgde De Groot voor een niet eens geflatteerde eindstand van 5-1.

Voor rust maakte Vianen de dienst uit. Achterin werd niets weggegeven en de aanvallen over links, via Achim Rabinig en Mitchell Akkerman, zagen er vaak veelbelovend uit. De defensie van de thuisclub werd echter te weinig onder druk gezet. Desondanks waren de beste kansen voor Vianen, maar ze werden niet benut. In de 34ste minuut nam ASV '65 de leiding (1-0). Kort voor rust scoorde Bernhard Schreuders, na een assist van Akkerman, de gelijkmaker: 1-1. Na de thee koos Vianen onnodig vaak voor de lange bal. De ploeg had onvoldoende controle op de wedstrijd en leed veel balverlies. De Ankeveners maakten er dankbaar gebruik van. Halverwege de tweede helft kwamen ze op 2-1, en in de voorlaatste minuut deden ze hun bezoekers definitief de das om: 3-1.