• Dierenambulance Vianen heeft een vierde voertuig erbij.
• Dierenambulance Vianen heeft een vierde voertuig erbij. Foto: aangeleverd

Vierde wagen voor Dierenambulance

regio • Stichting Dierenambulance Vianen en omgeving nam vorige week woensdag de vierde Dierenambulance in ontvangst. Dit gebeurde bij de sponsor van de ambulances, Stichting Dierenlot in Arkel.

Van 900 ritten drie jaar geleden naar 5.100 ritten in 2019; de Dierenambulance in de regio maakt een forse groei door. Het vierde voertuig is dan ook zeker geen overbodige luxe, onderstreept voorzitter Gerrit de Boom. "Dit jaar verwachten we op 7.000 ritten uit te komen", vult hij aan. "Vorig jaar hebben we een contract afgesloten met de gemeente Molenlanden en vanaf 1 januari valt ook Hardinxveld-Giessendam onder ons werkgebied."

De groei komt niet alleen door de uitbreiding van het werkgebied. Dat de trend is dat mensen 'groener' gaan denken en meer oog krijgen voor dierenwelzijn speelt volgens de Dierenambulance Vianen en omstreken zeker een rol. "Daarnaast zie je landelijk en dus ook in onze regio dat er steeds meer dieren aangereden. Last but not least: door onze PR en activiteiten als gastlessen op scholen zit onze zichtbaarheid in de lift en dat zorgt ervoor dat inwoners ons steeds beter weten te vinden."

Dierenambulance Vianen en omstreken - het werkgebied omvat inmiddels naast Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden ook Vijfheerenlanden, Gorinchem en Culemborg, in totaal 420 vierkante kilometer - kan bogen op een bestand van tientallen vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken. De organisatie zoekt nog tussen de vijftien en twintig vrijwilligers in de functies van centralist, chauffeur of bijrijder. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de website: www.dierenambulancevianen.nl.