• Vanaf de stip brengt Björn Stathi zijn team weer op gelijke hoogte: 3-3.
• Vanaf de stip brengt Björn Stathi zijn team weer op gelijke hoogte: 3-3. Foto: Peter Verbeek

Spel golft heen en weer in enerverend duel

HSSC '61 en SC Everstein maken voetbalreclame

hei- en boeicop • Mede door een eindstand van 4-4 werd het een duel dat het verdiende om te worden ingelijst.

Het was voor SC Everstein een geweldige opsteker dat Simon van Zante doelman Niek de Vos al in de derde minuut verraste met een schot in de verste hoek: 0-1. Zijn ploeg verstopte zich niet, toonde veel initiatief en dook vaak op in het zestien metergebied van de thuisclub. Na bijna een kwartier leverde dat een beste kans op voor Robbie de Roos, maar hij koos de verkeerde hoek.

Kwestie van tijd

HSSC '61 zocht vaak naar de snelle Lucas van Dam. Die had in Wessel Bergshoeff een tegenstander die even rap was, maar toch enkele keren voorbij werd gelopen. In de zestiende minuut gaf de linkerspits een prima voorzet op broer Nicky. Diens inzet werd echter geblokt door keeper Ricardo de Keijzer. Vanaf dat moment werd de thuisclub sterker. Halverwege de eerste helft was het zo ver: een voorzet van rechts werd prima ingeschoten door Bas Scheenhart: 1-1. De druk van de oranjehemden bleef en de momenten van dreiging en gevaar namen toe. Op het halve uur zorgde een vrije trap voor chaos in de defensie van de gasten. De bal werd tot twee keer ingeschoten, kwam terug van de paal en werd uiteindelijk door Scheenhart in de touwen geprikt: 2-1. Tussen de bedrijven door dwong SC Everstein veel hoekschoppen af, maar die brachten de laatste linie van de thuisclub niet uit zijn evenwicht.

Beurtelings

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer en beurtelings hadden beide teams de overhand. Na een kwartier liet Jort Binneveld vanaf rechts een hoge voorzet los waar doelman De Vos amper op reageerde. Zodoende kon De Roos de bal vogelvrij inkoppen: 2-2. Enkele minuten later mikte Nicky van Dam een vrije trap op Kees van den Berg, die de bal met een machtige volley tot doelpunt promoveerde: 3-2. Na een lichte overtreding van Menno de Keijzer op Björn Stathi kende de scheidsrechter de bezoekers wel erg makkelijk een strafschop toe. Stathi maalde er niet om en tekende voor 3-3. HSSC '61, dat de touwtjes eigenlijk stevig in handen had, was even de kluts kwijt. Strakke schoten uit de tweede lijn van Van Zante en Binneveld dwongen Niek de Vos tot geweldige reddingen. Tien minuten voor tijd raakte Erik Bergshoeff de bal na een vrije trap dermate ongelukkig dat hij zijn doelman het nakijken gaf: 4-3. De thuisclub kon maar drie minuten genieten van die voorsprong. Toen werd een vrije trap van Van Zante door de nog maar net ingevallen Yently Lemmer voldoende van richting veranderd om een 4-4 eindstand op het scorebord te krijgen. "Nadat SC Everstein had nagelaten op 0-2 te komen hadden we het lastig met de tactische varianten van de thuisclub", analyseerde Everstein-coach Remko Versteeg. "In de pauze hebben we dat kunnen corrigeren en daarna ging het ons wat beter af. Mede doordat we drie keer zijn teruggekomen van een achterstand is SC Everstein voor mij de morele winnaar, en met 4-4 kan ik prima leven."