woensdag 5 februari

Koffieochtend
9:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is er wekelijks koffieochtend. Iedereen is welkom tussen 9:30 en 12:00 uur.

Duik de diepte in
14:00, Culemborg, Lek en Linge. Hoe gaat het eraan toe op tweetalig gymnasium? Wat houdt de vrijeschoolleerroute in? Kunnen meisjes terecht bij het beroepsgericht vmbo? Leerlingen uit groep 8 kunnen dat bij Lek en Linge in Culemborg zelf ontdekken. Samen met docenten en leerlingen duiken ze een paar uur de diepte in, net alsof je er al echt op school zit. Wie op 5 februari van 14:00 tot 16:00 uur op Lek en Linge de diepte in wil duiken, kan zich aanmelden via www.lekenlinge.nl.

Shantykoor Windstilte
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Shantykoor Windstilte bestaat uit zo'n 30 mannen in zeemansoutfit. Zij zingen meer dan 90 bekende en minder bekende (zeemans)liedjes, shanties en forebitters. Heel veel 'zilt repertoire' dus! In het Engels, Duits, Frans en zelfs Spaans, maar natuurlijk ook in het Nederlands. Niet van papier maar uit het hoofd en zonder dirigent. Zoals vroeger aan boord van de zeilschepen, maar met begeleiding van accordeons, trom, scheepsbel en stampeloeris. Alles op een gezellige, uitnodigende en ludieke wijze aan elkaar gepraat. Entree: 3,50 euro, inclusief koffie/ thee en een drankje met een hapje. Aanmelden bij de receptie van Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

donderdag 6 februari

Diapresentatie
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Theo Jansen verzorgt in natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd een diapresentatie over unieke landschappen van China, Turkmenistan, Kirgizië en Binnen-Mongolië. De avond in De Schaapskooi (Overboiecop 15, Schoonrewoerd) duurt tot 22:00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een verloting gehouden om uit de kosten te komen. Meer informatie op www.natuurcentrum.nl .

Strafrecht
20:30, Nieuwegein, De Kom. In 'Strafrecht? Levensecht!' brengt strafrechter Gerlof Meijer het strafrecht dichter bij de burger door inzicht te geven in de dilemma's waarmee strafrechters worstelen. Waarom geen levenslang voor een serieverkrachter? Waarom wederom een taakstrafje voor een draaideurcrimineel? Strafrechters zijn veel te soft! Op een indringende en overtuigende wijze zal Meijer op dinsdag 6 februari in DE KOM proberen antwoord te geven op vele vragen die leven over het strafrecht. Hij zal op ontwapende wijze, in alle oprechtheid en met emoties, de mens achter de rechter tonen.

zaterdag 8 februari

Lippenbalsem maken
10:00, Asperen, Kruidenbrouwerij. De Kruidenbrouwerij houdt een workshop lippenbalsem, hoestsiroop en winterthee maken. De lippenbalsem is op basis van Goudsbloem. Ideaal voor droge en schrale lippen. De hoestsiroop is op basis van Tijm. Tevens wordt er een heerlijke en verwarmende thee samenstellen. Deelname kost 35 euro.

De Liesbosch
13:30, Nieuwegein, Museumwerf Vreeswijk. Lezing over de 'Opkomst en ondergang van Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch'. Inloop vanaf 13:00 uur, de toegang bedraagt 5 euro. Graag aanmelden via museumwerf@museumwerf.nl.

Liefdestour
19:30, Utrecht, Singelkerk. Zangeres en storyteller Willow Mae houdt in de Singelkerk in Utrecht een Valentijnsevent voor een liefdevol leven. Tijdens de Liefdestour speelt Willow Mae, samen met haar kwintet, de muziek van haar debuutalbum 'Song of Songs' welke in 2019 op CD uitkwam en in 2020 digitaal en als Bookazine verschijnt. Op 'Song of Songs' neemt Willow Mae je mee in haar zoektocht en verlangen naar de ultieme liefde. Entree: 18 euro inclusief welkomstdrankje. Kaartververkoop via: www.willowmaemusic.nl.

Lustrumconcert
20:00, Meerkerk, Ichthuskerk. Regiokoor Musica Pro Deo houdt een lustrumconcert, ter ere van het 5-jarig bestaan Toegang gratis, er wordt een collecte gehouden.

zondag 9 februari

Snuffelmarkt Lexmond
10:00, Lexmond, Huis het Bosch. Snuffelmarkt Lexmond: gezellige jaarlijkse druk bezochte rommelmarkt in Huis het Bosch Lexmond met het motto: 'Steek je neus eens in andermans zaken'.Toegang en parkeren zijn gratis. Meer informatie: www.lexmondsemarkt.nl.

Snuffelmarkt
10:00, Lexmond, Huis het Bosch. Zesde editie van de Lexmondse snuffelmarkt plaats in Huis het Bosch. Tot 15:00 uur kan men hier terecht voor allerlei tweedehands spullen die op de markt worden verkocht. Informatie via www.lexmondsemarkt.nl of 0347-342021.

Gluren bij de buren
12:45, Nieuwegein, Museumwerf Vreeswijk. 'Gluren bij de Buren' bij Museumwerf Vreeswijk en Museumhaven Vreeswijk. In het gezellige en rolstoelvriendelijke Theehuys kan genoten worden van het klassieke Brederode Kwartet. In de Museumhaven biedt het prachtige, historische luxe-motorschip Buiten Verwachting podium aan de Utregticana band Van Piekeren.

Sprookjesboom
13:30/ 16:00, Nieuwegein, De Kom. Dat is schrikken. De Sprookjesbosbewoners ontdekken ineens een écht mens in het Sprookjesbos: een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als hij dan ook nog - na een gemeen plannetje van Wolf en Heks - de Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Een interactieve Efteling-familiemusical, met Roodkapje, Draak, Assepoester en vele andere Sprookjesbosbewoners. Zing, dans en stamp mee op leuke meezingliedjes en help mee om het Sprookjesbos te redden in dit grootse avontuur!

VHL On Stage
14:00, Vianen, Theater Helsdingen. In de Blauwe Zaal van theater Helsdingen in Vianen weer een grote talentenshow gehouden, dit keer onder de noemer Vijfheerenlanden On Stage.

Over geluk gesproken
18:30, Meerkerk, Ichthuskerk. Opendeurdienst met het thema 'Over geluk gesproken', onder leiding van dominee Annette Driebergen. Tijdens de dienst staat 'geluk' centraal. Gospelgroep Ichtus uit Vuren, onder leiding van Menno Alberts, verzorgt de muzikale invulling van de dienst.

maandag 10 februari

Bingo
13:30, Vianen, 't Klooster. De Stichting Ouderen Contact Vianen (SOCV) houdt een bingo, met gratis koffie en consumptie. De zaal is open vanaf 13:30 uur. De bingo duurt tot 16:30 uur.

Brei- en haakcafé
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Deelname kost 2 euro, inclusief koffie/ thee en een sapje. Aanmelden niet nodig.

Darten
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Ook zo goed worden als Michael van Gerwen? Kom dan eens kijken bij het darten in de Kwantzaal en gooi een pijltje mee. Kosten 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aanmelden niet nodig.

dinsdag 11 februari

Muziek in huis
10:30, Vianen, Hof van Batenstein. Het ensemble Alberi Duo geeft een concert in Woonzorgcentrum Hof van Batenstein. Entree 2,50 euro inclusief een kopje koffie/ thee.

Koreaanse drum
20:15, Nieuwegein, de Kom. TAGO is een Koreaans traditioneel percussiegezelschap, de naam van de groep betekent letterlijk 'de wereld verlichten met het slaan op de trommel'.

woensdag 12 februari

Goudsmid
13:00, Vianen, Hof van Batenstein. Goudsmid Tony, de goudsmid, komt zilveren en gouden sieraden repareren en schoonmaken. Het vervangen van de batterij of het bandje van de horloge is voor hem geen probleem.

Bingo
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijks terugkerende activiteit voor een supergezellige avond: bingo. Natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te winnen. Entree: 3,50 euro, inclusief plankje, koffie/ thee en een drankje met een hapje.