VIKO loopt juist tegen hekkensluiter averij op

vianen • De korfballers van VIKO liepen zaterdag juist tegen hekkensluiter EKVA uit Almere averij op. De Vianezen verloren nipt met 22-21.

Jelmar van Zoolingen was nog steeds geblesseerd en werd ook nu vervangen door Sem Schipper. Mariska van der Leij was te ziek om naar Almere af te reizen, waardoor Eke Jansen in de basis stond. EKVA staat onderaan met nul punten en had dus niks te verliezen.

VIKO ging geconcentreerd en voortvarend van start, domineerde het begin van de wedstrijd en gaf EKVA weinig ruimte om tot scoren te komen. VIKO wist de korf wel te vinden en kon uitlopen naar een 2-6 voorsprong. EKVA bleef echter strijden, strafte de verdediging van VIKO steeds effectiever af en wist tegen het eind van de eerste helft aan te klampen, met een gelijke stand: 11-11.

Gat

De tweede helft liet geen ander beeld zien. VIKO vocht voor elke kans en wist steeds opnieuw op een voorsprong te komen. EKVA bleef mee scoren en putte hoop uit elk doelpunt. Met nog enkele minuten te spelen lukte het EKVA een gat te slaan van twee doelpunten en daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

VIKO knokte zich echter terug in de wedstrijd en met nog minder dan een minuut te spelen was de stand weer gelijk. EKVA mocht nog een keer aanvallen. Er duelleerden twee spelers om de bal. De scheidsrechter zag hierin een overtreding van de heer van VIKO. Hij legde de bal op de stip. EKVA liet deze kans niet liggen en scoorde in de laatste seconde de winnende treffer.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 6, Sem Schipper - 4, Aron Neijmeijer - 3, Marcel Hijnen - 3, Romy Houweling -2, Eke Jansen - 2 en Esmee Dubbers - 1.

Programma

Volgende week komt Tiel op bezoek in Vianen, die door het verlies van VIKO weer op gelijke hoogte is gekomen in deze competitie. De eerste wedstrijd wist Tiel te winnen van VIKO.