Waterpoloheren verliezen nipt

huizen • De waterpoloheren van De Albatros traden zaterdag aan tegen IJsselmeer uit Huizen.

Bij de Viaanse heren ontbraken vier basisspelers. De smalle selectie hield lang stand maar verloor uiteindelijk net met 9-8. De Albatros zat fel op de bal en wist in het begin door goed uitgespeelde man-meer-situaties een 0-2 voorsprong te pakken. Daarna lieten scheidsrechters Leeflang en Blokhuis de wedstrijd langzaam uit hun handen glippen. De gastheren wisten hierdoor terug te komen en zelfs een voorsprong te nemen. Daarna was het stuivertje wisselen met veel uitsluitingen en nog meer fouten van beide teams.

Toch brak dat de smalle basis Albatros op toen er geen wisselspelers meer beschikbaar waren in de derde periode. De overige Albatrosspelers konden hierdoor niet voorkomen dat IJsselmeer er met de volle buit vandoor ging en hiermee tijdelijk de koppositie in de competitie veroverde.

Belangrijke zege voor dames Servia

benschop • De volleybaldames van Servia wonnen vrijdagavond met 1-3 van Bevoc. Het is een belangrijke zege, omdat het team daarmee in de race blijft voor promotie.

Servia startte voortvarend, mede door mooie aanvalsballen van Stefanie van Vliet. Daarna zakte de pass eg en trok Bevoc het spel in rap tempo gelijk door sterke services. Servia had hier moeite mee en trok aan het kortste eind. 25-19. In de tweede set lieten de Viaanse dames zien dat ze meer in hun mars hebben. De pass kwam beter aan en de aanvallers werden beter gevonden door Mariska van de Wiel. Aanvallend stond het team haar mannetje en daarmee werd het 22-25. In de derde set werd het spel steeds overtuigender aan Viaanse kant. Het werd nog even spannend, maar door zes directe punten van Ilse Peek aan het net werd de set binnengesleept: 20-25. Met hard werken en lange rally's werd ook de vierde set binnengesleept: 21-25.

Op 8 februari mogen de dames weer laten zien wat ze kunnen tegen Tovo DS3. Aanmoedigen? Om 12:30 start de wedstrijd in Helsdingen.