LRC komt goed weg met gelijkspel

almkerk • LRC slaagde er niet in te winnen bij Almkerk. Het nam een punt mee naar Leerdam en daar mochten de Paars-witten blij mee zijn. "Als ik heel eerlijk ben, dan komen wij hier heel goed weg. We hadden wel meer de bal, maar waren niet goed aan de bal. Gelukkig vonden wij nog het gaatje voor de 1-1. Almkerk werd in de counter nog meerdere malen gevaarlijk en mijn keeper verrichtte een paar goede reddingen. Met een punt komen wij hier gelukkig weg", stelde trainer Rob Hilbers vast.

Echt los kwamen beide ploegen niet in de belangrijke krachtmeting gezien de positie op de ranglijst en de tweede periode. Na een miserabele eerste helft kwam er na de rust meer leven in de brouwerij. Almkerk brak de score open met de 1-0 van Steven Molenschot. Vervolgens kwam LRC terug tot 1-1, nadat Serdar Akkanat weg draaide en de 1-1 hoog in het Almkerkse doel plantte.. In het slot hielp Almkerk, dat wel pech had dat een bal er nog onderkant lat uitkwam, een paar fraaie kansen om zeep.

HSSC'61 slaat gat

culemborg • HSSC'61 won de belangrijke wedstrijd bij Focus'07 met 1-2 en sloeg daarmee een gat met de onderste plaatsen. Dankzij de zege gaat Heicop ook met een goed gevoel op weg naar de derby tegen sc Everstein. Voor rust had HSSC'61, zonder de wegens droevige omstandigheden afwezige Nicky van Dam, moeite om druk te zetten. Na de nodige omzettingen lukte dat in de tweede helft beter. Lucas van Dam maakte met twee treffers het verschil. Na de 1-2 van de thuisploeg werd het vlak voor tijd nog even spannend, maar HSSC'61 pakte zijn eerste uitoverwinning. "Ik ben trots op de ploeg dat we na de omzettingen de wedstrijd gewonnen hebben. Mooi om te zien wat de jongens kunnen", zei trainer Gerrit Molenaar.

Ameide gelijk tegen Schoonhoven

schoonhoven • Het treffen tussen Schoonhoven en Ameide eindigde in een 0-0 gelijkspel. "Een terechte uitslag", oordeelde trainer Gertjan Westerhout. "Ik denk dat we ongeveer evenveel aan de dag legden." Ondanks het hobbelige grasveld probeerden beiden partijen goed te voetballen. Met name in het tweede bedrijf kwamen de grotere kansen.

Doelman Ruud de Groot onderscheidde zich kort voor tijd door voor Ameide een zeer gevaarlijke kans uit de doelmond te weren. Schoonhoven eindigde het duel overigens met tien man. Vijf minuten voor tijd moest een speler van de thuisploeg het veld met een tweede gele kaart verlaten.

Meerkerk bewijst zichzelf goede dienst

alblasserdam • SV Meerkerk bewees zichzelf een goede dienst door De Alblas met 0-2 te verslaan. De Alblas kreeg overigens drie aardige mogelijkheden om op 1-0 te komen. "We kwamen die moeilijke fase gelukkig goed door", zag Meerkerk-coach Gerrie Schaap. "In de rust heb ik even wat kleine dingen veranderd. Daarna liep het beter, waarbij we ook de mazzel hadden dat Sander Slomp al in de 47e minuut de 0-1 binnen tikte.'' Na de 0-2 van Floren Streefkerk was het definitief gedaan met De Alblas. De thuisploeg gooide er voor de vorm nog wel een mini-slotoffensief tegenaan, maar het was duidelijk dat de overtuiging weg was. Bij SV Meerkerk heerste vooral opluchting.