Brederodes na rust heel productief

kockengen/vianen • In eigen huis verloor Vianen met 1-2 van SV Vechtzoom. Tegen hekkensluiter Kockengen boog Brederodes de 2-0 achterstand na de thee om in een 2-5 zege.

Vechtzoom had aanvankelijk het beste van het spel, maar doordat Vianen het achterin goed dicht hield werd het nooit gevaarlijk. Mitchell Akkerman zette de thuisclub na een kwartier op 1-0. Vianen werd sterker maar miste de ene opgelegde kans na de andere.

Dat gebrek aan scherpte brak de tricolores in de tweede helft op. Door een fout van de keeper kwamen de Utrechters snel langszij: 1-1. Er volgde een lange fase waarin Vianen werd vastgepind op de eigen helft en weinig liet zien. In de slotfase werd het 1-2 via een knap ingeschoten vrije trap. Met een redding op een boogbal van Gino Vesters voorkwam de Utrechtse goalie de gelijkmaker.

Afstandsschot

Kockengen profiteerde in de tiende minuut van de ruimte die Brederodes achterliet op de eigen helft: 1-0. Halverwege de eerste helft werd het 2-0 toen een afstandsschot hoog in de touwen zeilde. De groengelen kregen slechts één kans, maar de bal werd van de doellijn getrapt. De gasten zetten de zaak in de tweede helft snel recht. Door schoten van Joey Balk en Kevin Bosch was het al na tien minuten 2-2. Brederodes had daarna regie over de wedstrijd.

Er werden veel kansen gecreëerd, waaronder een schot van Dennis Kruyk op de kruising. Nadat het een kwartier voor tijd 2-3 was geworden door een eigen doelpunt tilde Mike de Groot de eindstand met twee doelpunten naar 2-5.