SC Everstein komt goed weg met 2-1 zege

everdingen • Dat Everstein met 2-1 won van Vriendenschaar mocht gerust een wondertje worden genoemd. De thuisclub had voor rust het beste van het spel. Tegen de verhouding openden de Culemborgers de score halverwege de eerste helft door een treffer van Anass Jijih: 0-1. Een kwartiertje later boog Jort Binneveld de achterstand in een tijdsbestek van drie minuten om in een 2-1 voorsprong. SC Everstein kreeg daarna nog genoeg kansen om die uit te bouwen, maar was té onrustig in de afwerking. Na de thee had Vriendenschaar de wind in de rug. De thuisclub bezondigden zich aan slordig en ondermaats voetbal, en kwam nog maar spaarzaam op de helft van de bezoekers. Met de regelmaat van de klok werd het doel van SC Everstein onder vuur genomen, en het was uitsluitend aan doelman Ricardo de Keijzer te danken dat Vriendenschaar van scoren werd afgehouden. SC Everstein kwam niet verder dan één kans. Invaller Guillermo Ooft gaf vanaf rechts een goede voorzet op Binneveld (zie foto), maar diens schot werd makkelijk gepareerd.