Kringloop Vianen krijgt 15.000 euro

vianen • Stichting Kringloop Vianen krijgt 15.000 euro van het Oranje Fonds voor de nieuwe Bouwkringloop en het Textielatelier. Beide nieuwe onderdelen zijn in voorbereiding en gaan op korte termijn open. Tieneke van Putten, initiator en directeur van de stichting: "Mede dankzij het Oranje Fonds kunnen wij onze doelstellingen, zoals het bieden van werkervaringsplekken aan mensen voor wie aansluiting op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is, nog beter realiseren."

Van Putten vervolgt: "Daarnaast voorziet de Bouwkringloop in mogelijkheden om duurzaam te kunnen verbouwen, iets wat helemaal in deze tijd en bij onze doelstellingen past. Het is nog steeds zo dat aannemers of particulieren materialen verkeerd inkopen of overhouden, die uiteindelijk op de afvalberg belanden. Dit willen wij zoveel mogelijk voorkomen door deze materialen in de bouwkringloop voor een zacht prijsje toch nog te kunnen verkopen."
In het Textielatelier van de Kringloop Vianen maken vrijwilligers uit alle culturen van Vianen en omgeving nieuwe en ook exclusieve producten van alle soorten resttextiel, die vervolgens te koop worden aangeboden.