VIKO sterkste in duel tegen medekoploper

vianen • VIKO deed zaterdag goede zaken door in een zwaarbevochten wedstrijd te winnen van concurrent Telstar uit Hoevelaken:15-12.

Beide teams stonden voor deze wedstrijd met elkl twee verliespunten aan kop van deze competitie. De tribune zat vol met supporters van beide ploegen en de spanning was te snijden voor aanvang van de wedstrijd. Jelmar van Zoolingen moest geblesseerd afhaken, waardoor Sem Schipper in de basis stond. Telstar ging voortvarend van start en was de meest scherpe ploeg in de beginfase. VIKO kon nog tot 3-4 bijblijven, maar daarna nam Telstar steeds meer het initiatief en liep uit naar een 3-7 voorsprong halverwege de eerste helft. VIKO kon maar moeilijk de korf vinden, bleef zoeken naar kansen en knokte zich terug naar 7-8 bij rust. In de tweede helft besloot VIKO nog sterker te gaan verdedigen, waar Telstar maar moeilijk een antwoord op kon vinden. Beide ploegen kwamen amper tot scoren en tot ver in de tweede helft ging de strijd gelijk op. Telstar raakte geïrriteerd door het spel van VIKO, waardoor het spel grimmiger werd. De sterk fluitende scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan, greep in waar nodig was, waardoor de wedstrijd niet uit de hand liep.

Reputatie

Met een 8-9 stand op het scorebord bracht de coach Niels de Jong in de ploeg. De speler uit het tweede zorgde in het verleden vaak net voor een belangrijk doelpuntje en werd nu ook door de aanvalsvak in stelling gebracht. De Jong maakte zijn reputatie als waardevolle invaller waar en bracht de stand op 11-11. VIKO begon in de winst te geloven en Telstar raakte steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt. De Hoevelakers wisten nog wel op voorsprong te komen, maar VIKO kreeg steeds meer vertrouwen en met vier doelpunten achter elkaar van Esmee Dubbers en Marcel Hijnen, was Telstar gebroken en geloofde er niet meer in. VIKO speelde de wedstrijd rustig uit. Door de winst staat VIKO alleen aan kop in de tweede klasse.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 5, Esmee Dubbers - 4, Aron Neijmeijer - 3, Marcel Hijnen - 2 en Niels de Jong - 1.