Vianen klimt een plaatsje na 1-2 zege

loosdrecht/zeist • Door met 1-2 bij BZC '13 te winnen loopt Vianen na dertien wedstrijden 1 op 1. SC Everstein had dik moeten winnen bij FZO en de 3-0 eindstand was geflatteerd.

Het fel gestarte BZC '13 had een veldoverwicht, maar kwam niet veel verder dan wat afzwaaiers uit de tweede lijn. De tricolores gingen geleidelijk meer vooruit voetballen, maar lieten ook niet meer zien dan ongevaarlijke afstandsschoten. De tweede helft was amper begonnen of Dusty Louwaars testte de Loosdrechtse doelman tot twee keer toe, en liet het daarna aan Justin Mouhmy over om de score in de rebound de score: 0-1.

In de slotfase leidde balverlies op de eigen helft tot een succesvolle tegenstoot van BZC '13: 1-1. Na een mooie steekpass van Bernhard Schreuders nam Mitchell Akkerman drie minuten later de winnende treffer voor zijn rekening: 1-2.

Everstein

SC Everstein creëerde in het eerste uur meer opgelegde kansen dan lange tijd het geval is geweest. Robbie de Roos, Simon van Zante en Jort Binneveld misten vrij voor de keeper, terwijl de nodige ballen van de lijn werden getrapt. Na een half uur nam de thuisclub, door een communicatiefout in de laatste linie van de gasten, de leiding: 1-0.

Na rust kreeg SC Everstein genoeg mogelijkheden om minimaal langszij te komen, maar de bal wilde er niet in. Na een overtreding van Victor Snoek benutte FZO in de rebound te toegekende pingel: 2-0. Het spel van de gasten werd gehaast en slordiger. Kort voor tijd sloegen de Zeistenaren opnieuw toe: 3-0.