woensdag 22 januari

Koffieochtend
9:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is er wekelijks koffieochtend. Iedereen is welkom tussen 9:30 en 12:00 uur.

B&W leest voor
10:00, Vianen/ Everdingen/ Zijderveld. Voorlezen aan jonge kinderen is leuk én belangrijk! Daarom maakt het voltallige college van B&W in Vijfheerenlanden op woensdag 22 januari tijd vrij voor het Nationale Voorleesontbijt in bibliotheken en peutergroepen in hun gemeente. Zij lezen voor uit het Prentenboek van het Jaar, 'Moppereend'. Daarmee openen zij de Nationale Voorleesdagen 2020. Tussen 10:00 en 11:00 uur leest wethouder Tirtsa Kamstra voor in de Bibliotheek Vianen; wethouder Cees Taal bij De Prenter; wethouder Maks van Middelkoop bij Peuterclub De Zonnestraaltjes in Everdingen en secretaris Nanette van Ameijde bij Peuterclub De Zijderupsjes in Zijderveld. Kijk voor meer informatie en alle voorleesactiviteiten op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleesdagen.

VOS Nieuwjaarsborrel
20:00, Leerbroek, De Vergulde Kip. Voor de vijfde en waarschijnlijk de laatste keer houdt VOS-ondernemers in samenwerking met MKB-personeel de quiz 'De slimste ondernemer van de streek'. Deze quiz vindt plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in 'De Vergulde Kip' aan de Middelkoop 86 in Leerbroek. Denk eraan: dit is de laatste kans om je naam op de beker te krijgen! Dus kom allen, neem introducees mee en grijp deze kans om je beste wensen te delen met mede-ondernemers en te netwerken op deze bijzondere locatie. Inloop vanaf 19:30 uur, de avond is gratis voor zowel leden als introducees. Wel graag even aanmelden via www.vos-ondernemers.nl.

donderdag 23 januari

Symposium NAH-Vraagwijzer
16:30, Lexmond, Huis het Bosch. Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) komen na de revalidatieperiode vaak alleen te staan. Voor henzelf en hun naasten is het moeilijk zicht te krijgen op de juiste hulp en mogelijke nazorg in de thuissituatie. NAH-Vraagwijzer houdt in samenwerking met SamenDoen een symposium in Huis het Bosch in Lexmond met als thema: 'De zoektocht: nazorg op het gebied van welzijn in de chronische fase'. Aanmelden: info@nahvraagwijzer.nl.

Lezing Schaapskooi
20:00-22:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi (Overboeicop 15). Jacques van der Neut, boswachter Staatsbosbeheer en fotograaf in de Biesbosch, volgde de ontwikkelingen in de Biesbosch van de jaren zeventig tot nu en geeft daarover een lezing. De toegang is gratis, wel wordt er een verloting gehouden om uit de kosten te komen. www.natuurcentrum.nl

vrijdag 24 januari

Open dagen
15:30, Culemborg, Lek en Linge. De open dagen op Lek en Linge Culemborg zijn 24 januari van 15:30 tot 20:30 en 27 januari van 18:00 tot 20:30 uur. Voor meer informatie: www.lekenlinge.nl.

Klaverjasavond
20:00, Hagestein, Dorpshuis De Biezen. Schoppen-aas houdt een klaverjasavond in dorpshuis de Biezen in Hagestein. De avond is toegankelijk voor leden en niet leden, entree leden: 1,50 euro; niet leden 3 euro. Er zijn mooie vleesprijzen te winnen.

zaterdag 25 januari

Inzameling voor Roemenië
10:00, Hagestein, Lange Dreef 22. De eerstvolgende inzameling voor Roemenië wordt gehouden op zaterdag 25 januari. Tussen 10:00-12:00 uur kunnen weer spullen worden ingeleverd bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen is er nog steeds vraag naar incontinentiemateriaal, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is.

Snuffelkelder
10:00, Everdingen, Kweldam 15A. De Snuffelkelder aan de Kweldam 15A in Everdingen is helemaal veranderd. De Snuffelkelder biedt diverse tweedehands spulletjes aan. De Snuffelkelder is elke laatste zaterdag van de maand open van 10:00 tot 13:00 uur.

Fototentoonstelling
10:00, Streefkerk, molen De Liefde. Mini-expositie openen in molen De Liefde in Streefkerk. Het gaat om ingezonden foto's van fotografen die zich gericht hebben op molens die eigendom zijn van SIMAV.

Moppereend
14:00, Vianen, Bibliotheek. Tijdens de Nationale Voorleesdagen trakteert de Bibliotheek Vianen kinderen van 3-6 jaar op de voorstelling 'Moppereend'. Kinderen in de leeftijd van van 3-6 jaar zijn met een (groot)ouder welkom in de Bibliotheek Vianen bij de vrolijke muzikale voorstelling door Theaterstichting Kwibus. Kijk voor meer informatie over de voorstelling en de Nationale Voorleesdagen op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleesdagen.

Kinderbingo
14:00, Vianen, De Prenter. Kinderbingo in de Open Huiskamer van de Prenter. De zaal is open om 13.30 uur. De kinderen spelen gratis mee. Er zijn leuke prijzen te winnen. In de pauze krijgen de kinderen limonade en wat lekkers en voor de ouders staat de koffie of thee klaar.

Bingo
20:00, Vianen, De Prenter. Een bingoavond vanaf 16 jaar met hele leuke prijzen. Deze avond word gehouden in de Open Huiskamer van de Prenter. De zaal is open om 19:30 uur, er worden tien rondes voor gespeeld voor 10 euro en een super ronde voor 5 euro.

Nachthexen IV
20:30, Nieuwegein, de Kom. Van 24 tot en met 26 januari viert Nederland de liefde voor theater tijdens het Nationaal Theaterweekend! Ook in De Kom is dat weekend te genieten van een bomvol programma met activiteiten voor maximaal 10 euro, zo ook de moderne dansvoorstelling 'Battre'. Dit is het vierde deel uit de cyclus 'NachtHexen'.

Straf-Zeppelin!
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Voor hun nieuwste muziektheatervoorstelling laten de mannen van Straf zich inspireren door de waanzin van de redelijken. ZEPPELIN! gaat over de krankzinnigheid die kolkt onder de oppervlakte en de gekte die het gezond verstand verzwelgt. Straf geeft zich over aan de waanzin. En vroeg of laat gaat iedereen voor de bijl. Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zondag 26 januari

Pepijn
14:30, Nieuwegein, De Kom. Tijdens het Nationaal Theaterweekend staat 'The Great Wonder' van Pepijn Gunneweg, acteur, presentator, komiek, maar uiteraard vooral voormalig 'Ashton Brother' in De Kom. In deze ode aan de verwondering, schept hij een magische wereld, een vierdimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt.

Reis om de wereld
15:00, Nieuwegein, De Kom. Als hoogtepunt van zijn bezoek aan de succes-multiculti-wijk Koekenberg zal de koning een immense muurschildering onthullen met de titel: 'De reis om de wereld in 80 dagen'. Deze humoristische jeugdvoorstelling met veel slapstick is voor slechts 10 euro te bezoeken op zondag 26 januari tijdens het Nationaal Theaterweekend in De Kom.

maandag 27 januari

Bij de Buren
11:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is gestart met een lunchtafel: 'Bij de Buren'. Gezamenlijk eten is gezelliger en brengt mensen bij elkaar. Iedereen is welkom vanaf 11:30 tot 13:30 uur.

Open dagen
18:00, Culemborg, Lek en Linge. Open dag op Lek en Linge Culemborg van 18:00 tot 20:30 uur. Voor meer informatie: www.lekenlinge.nl.

Spaans
19:00, Vianen, De Prenter. Cursus Spaans voor beginners in Vianen. De cursus bestaat uit tien lessen, deelname kost 145 euro. Aanmelden of meer informatie? Zie www.tctt.nl of bel 06-46848581.

woensdag 29 januari

Open dag
15:00, Leerdam, Het Heerenlanden. Open Dag van Het Heerenlanden, van 15:00 tot 17:00 uur en van 18:30 tot 20:30 uur.

Nabucco
20:15, Nieuwegein, De Kom. 'Nabucco' vertelt het Bijbelse verhaal van de Joodse ballingschap in Babylon. Charkov City Opera & Ballet combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater en neemt voor deze uitvoering een groot orkest mee.