VIKO na rust op schot tegen ZKC'81

zaandam • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen ZKC'81 met 17-24. De Zaandammers verkeren in de onderste regionen van de competitie en hadden de punten eigenlijk hard nodig. Basisspeler Marcel Hijnen begon op de bank, omdat hij op huwelijksreis was geweest. Zijn plek werd ingenomen door Sem Schipper. VIKO nam een 0-3 voorsprong. De Vianezen speelden echter slordig en onzorgvuldig. Men gaf de tegenstander teveel ruimte, waardoor de ploeg uit Zaandam hoop bleef houden op een stunt. ZKC'81 ging de rust in met een 11-10 voorsprong. Na rust kwam VIKO geconcentreerder het veld in, verdedigde scherper, nam meteen het initiatief en scoorde vier keer achter elkaar. ZKC'81 deed wat het kon, scoorde af en toe mee, maar VIKO liet zien wie er het hoogst op de ranglijst staat en scoorde opnieuw vier keer achter elkaar. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd nam Marcel Hijnen de plek van Sem Schipper in en wist ook meteen mee te scoren. De ploeg uit Vianen speelde af en toe nog slordig en onzorgvuldig. ZKC'81 was echter niet meer in staat om veel tegenstand te bieden, waardoor VIKO er met de winst vandoor kon gaan. Op zaterdag 25 januari komt medekoploper Telstar uit Hoevelaken bij VIKO op bezoek. Ook zij hebben in deze competitie maar één keer verloren en het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 5, Sem Schipper - 4, Aron Neijmeijer - 4, Marcel Hijnen - 3, Jelmar van Zoolingen - 3, Esmee Dubbers - 2, Mariska van der Leij - 2, Romy Houweling - 1.


Turnsters strijden voor kwalificatie

amsterdam • Zestien turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen streden zaterdag in Amsterdam voor kwalificatie naar de landelijke competitie. Jeugdturnster Manon Schuur turnde in de 3e divisie een stabiele wedstrijd. Ze werd vierde, wat beloond werd met een medaille. Binnenkort wordt duidelijk of het genoeg is voor deelname aan de landelijke wedstrijden, evenals voor Liese Altorffer (7e) en Kajsa Cannemeijer (9e). In de 2e divisie greep jeugdturnster Ben Hui Boer, die reeds gekwalificeerd was, het brons mede door een goed uitgevoerde vloeroefening. Bij de senioren 2e divisie kwalificeerden ook Sanne Oost en Danique Meijdam zich. Oost turnde goede oefeningen op sprong, balk en vloer en won de zilveren medaille. Meijdam wist op alle onderdelen stabiel te turnen en werd 5e. Junior turnster Nine Klazema maakte enkele foutjes op brug en balk maar haar vierde plaats was ook genoeg voor doorstroming en een medaille. Voor Ivy van Bruggen (senior 3e divisie) was er nog een bronzen medaille voor haar 4e plaats evenals voor Suzanne Barzilay die 4e werd bij de pupil 1, N2. Simone Kranghand werd net als bij haar eerste kwalificatie weer 5e bij de instap N3.


Brederodes wint oefenduel

den dolder • Het oefenduel tegen DOSC was voor Brederodes-trainer Sander Kloos een weerzien met de club die hij drie seizoenen onder zijn hoed heeft gehad. De groengelen kwamen moeizaam op gang tegen een georganiseerd en fel voetballende thuisclub, maar groeiden gestaag in de wedstrijd. Los van wat mogelijkheden werd het nooit gevaarlijk. Na rust werden de ruimtes groter en Brederodes ging daar het beste mee om. Na een vlotte aanval maakte Joey Balk er op aangeven van Kevin Bosch 0-1 van.