'De Zorg de Baas'

gorinchem • Binnenkort start in Gorinchem de cursus 'De Zorg de Baas' voor mensen die zorgen voor een naaste met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De cursus wordt georganiseerd door MEE Mantelzorg in samenwerking met Rivas en de gemeente Gorinchem. Alle inwoners van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden kunnen deelnemen.
Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst en start op vrijdagochtend 13 maart van 9:30 tot 11:30 uur. Volgende bijeenkomsten zijn op 27 maart, 10 en 24 april, 22 mei, 5 juni en 3 juli. De cursus vindt plaats bij Revalidatie en Herstel, Banneweg 61 in Gorinchem. Aanmelden kan bij MEE Plus,servicebureau@meeplus.nl, 0183-691600. De kosten van de cursus bedragen eenmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal.

Tijdens de cursus staan de mantelzorgers centraal en krijgen zij handvatten uitgereikt om meer grip te krijgen op hun eigen situatie. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van de omgeving en de rol van het netwerk.


Rijbewijskeuring senioren

nieuwegein • Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/ D/ E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor drie keer per week terecht bij de RijbewijskeuringsArts, hoofdpraktijk Nieuwegein, Lensveltlaan 25. Voor informatie en een afspraak kan gebeld worden naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via onderstaande website. Tarieven (incl. BTW): 75+ B/ E 50 euro, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas 70 euro. Pashouders van Rivas, leden van Vitras en/ of CNV/ FNV/ Ouderenbonden krijgen 10 euro korting op bovenstaande prijzen. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat mensen naar de keuring gaan, dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). De aanvrager beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd worden door het CBR (per post of via de mail). De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

q www.rijbewijskeuringsarts.nl


Liefdestour

utrecht • Zangeres en storyteller Willow Mae houdt op zaterdag 8 februari vanaf 19:30 uur in de Singelkerk in Utrecht een Valentijnsevent voor een liefdevol leven. Tijdens de Liefdestour speelt Willow Mae, samen met haar kwintet, de muziek van haar debuutalbum 'Song of Songs'. Willow Mae is een vrouw met een missie om de wereld een stukje mooier te maken. Ze wil mensen inspireren en begeleiden om een liefdevol leven, in al haar facetten, te realiseren. Daarom creëert zij samen met lokale ondernemers een muzikale beleving met een knus liefdesmarktje in de prachtige Singelkerk. De entree bedraagt 18 euro, kaarten zijn te bestellen op:

q www.willowmaemusic.nl