Gevangenisstraf voor bejaard stel

hagestein • Wegens medeplichtigheid aan de productie van harddrugs is tegen een bejaard echtpaar uit Hagestein tien maanden gevangenisstraf geëist waarvan vijf voorwaardelijk.

Het stel, een 77-jarige vrouw en haar 75-jarige echtgenoot, was volgens de officier van justitie een onmisbare schakel in de productie van harddrugs in het drugslab dat twee jaar geleden op hun terrein aan de Lekdijk in Hagestein is aangetroffen. Het stel staat deze dagen terecht gelijk met vier medeverdachten die zijn aangehouden na de inval in Hagestein.

Tegen de belangrijkste verdachte, een 30-jarige Schiedammer, eiste het OM drie jaar gevangenisstraf. Deze verdachte maakte volgens het OM deel uit van een organisatie die zich bezig hield met het voorbereiden van de productie van harddrugs. De officier zag geen bewijs dat de groep zich schuldig had gemaakt aan het produceren van harddrugs. Tegen twee andere verdachten eiste het OM twee jaar cel waarvan een deel voorwaardelijk.

Het Hagesteinse stel had de loods op hun terrein verhuurd. Het OM vond dat ze hadden moeten ruiken dat de huurders crimineel bezig waren. De officier van justitie woog daarin mee dat het stel eerder problemen heeft gehad omdat er een container met hennep was aangetroffen op hun terrein. Zij zijn als facilitators onmisbare schakels in de productie van harddrugs, die in Nederland voor zoveel overlast en geweld zorgt, stelde het OM vast. De officier van justitie vroeg de rechtbank ook om de schorsing van het voorarrest op te heffen zodat alle verdachten direct na de uitspraak de cel in zouden moeten.

Volgens de advocate deugt er niets van het bewijs. Uitspraak over twee weken.

(JPU)