woensdag 15 januari

Koffieochtend
9:30, Vianen, De Hoeksteen. In de Hoeksteen is er wekelijks koffieochtend. Iedereen is welkom tussen 9:30 en 12:00 uur.

BoekStart Pret
10:00, Vianen, Bibliotheek. Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret in de Bibliotheek Vianen. Volop plezier voor ouder en kind, door samen zingen, spelen, bewegen en luisteren naar verhalen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Vianen houdt deze ochtenden speciaal voor kinderen van ongeveer 2-4 jaar, samen met hun vader, moeder, opa of oma. Broertjes en zusjes mogen meekomen.

donderdag 16 januari

Doornbos & Kamphues
20:15, Nieuwegein, De Kom. Robert Doornbos en Rob Kamphues zijn de absolute smaakmakers van de televisie-uitzendingen rond de Formule 1. Ze bundelen deze krachten in De Kom tijdens een exclusieve tournee van 'Doornbos & Kamphues' Grote Grand-Prix-Circus'.

Het verbrande huis
20:15, Nieuwegein, De Kom. Bodil de la Parra komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. In de toneelsolo 'Het Verbrande Huis' vertelt Bodil haar bijzondere familieverhaal en laat licht schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

vrijdag 17 januari

Nana's aan zee
14:00, Leerdam, Stadspodium Go. Wereldberoemd zijn de Nana's van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930 – 2002) aan wie museum Beelden aan Zee volop aandacht gaat besteden in het najaar. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Lezing over dit onderwerp door Mirelle Nunes, de lezing kan alleen doorgang vinden bij voldoende aanmeldingen (minimaal zeven personen). Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

The Wife
20:30, Leerdam, Stadspodium Go. Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan. Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zaterdag 18 januari

Fototentoonstelling
10:00, Streefkerk, molen De Liefde. Teus van Gelder, voorzitter van Molenstichting SIMAV, zal een mini-expositie openen in molen De Liefde in Streefkerk. Het gaat om ingezonden foto's van fotografen die zich gericht hebben op molens die eigendom zijn van SIMAV. Op de dag van de opening zal een 'over-all' winnaar worden aangewezen. De mini-expositie is toegankelijk op 18 en 25 januari van 10:30 tot 16:00 uur in molen De Liefde, Nieuwe Veer 42 in Streefkerk.

Open Dag De Prenter
12:00, Vianen, De Prenter. In De Prenter in Vianen is tijdens de Open dag van alles te doen. In het wijkcentrum in Vianen zijn verschillende gratis workshops te volgen en kunnen bezoekers kennis maken met diverse organisaties rondom ontmoeting, ondersteuning en onderwijs. Natuurlijk staan koffie, thee en wat lekker klaar voor alle bezoekers. Er is een leuk en gevarieerd programma samengesteld voor iedereen uit Vianen die eens een kijkje wil nemen in het wijkcentrum. De koffie staat klaar vanaf twaalf uur en het programma van de open dag loopt tot 16:00 uur. In De Prenter presenteren verschillende organisaties zich die gericht zijn op ondersteuning in het dagelijks leven en kan men een kijkje nemen in de brede school Tijl Uilenspiegel. Ook kan men kennis maken met verschillende wijkinitiatieven uit De Hagen.

Urker Mannekoor
19:30, Gorinchem, Grote kerk. Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' en Urker Voices houden samen met organist Marco den Toom een concert in de Grote Kerk van Gorinchem. Toegangsprijs: aan de kerk 12,50 euro, reserveren en bestellen via www.koorconcerten.nl.

Derde voorronde Jampop
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. De derde voorronde van Jampop 2019-2020, met in het voorprogramma The Brews van muziekschool Vijfheerenlanden uit Vianen. Daarna start de competitie met de volgende bands: Cosmopolitans; Edwin Danks, met moderne rock en een flinke scheut seventies en grunge en Rockford; alle drie de bandleden zijn al zo'n twintig jaar actief en hebben onder andere gespeeld in Cape (Canaveral), WhYne en The Exploding Shetland Ponies. Toegang: 5 euro.

EgoTwister
20:30: Leerdam, Stadspodium Go. EgoTwister is een 5-koppige melodieuze hardrockband met een duidelijk eigen geluid. Het stevige repertoire van de band is vol vette grooves, stevige riffs, veel variatie en de inspiratie blijkt eindeloos. In 2016 opgericht in Kerkdriel en inmiddels met 5 man sterk. Sander en Sagai op gitaar, Sjoerd op de bas, Stefan op de drums en Wilco als lead zanger! Sterke teksten gecombineerd met stevige, soms slepende, rockmuziek maakt de unieke sound van EgoTwister! Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zondag 19 januari

Human Voice
15:00, Leerdam, Stadspodium GO. Human Voice is een enthousiaste groep zangers, die inmiddels bekend zijn in Gorinchem en de regio. Ze zingen muziek van de Everly brothers, Beach boys, Neal Sedaka, en andere muziek uit de jaren 60. Naast Human Voice treden ook Guido Swiggers (bariton) en Anouk Mesch (dwarsfluit) op. Al met al een afwisselend programma voor de luisteraar en kijker. Reserveren: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

Week van gebed
19:00, Vianen, De Hoeksteen. De Baptistengemeente De Rank Rivierenland ondersteunt het initiatief van de landelijke 'week van het gebed voor de eenheid'. Van 19 tot en met 26 januari is iedereen uit Vianen en omgeving van harte welkom om hierbij stil te staan. Tijd: elke avond van 19:00 tot 20:00 uur. Start met een korte overdenking en gebedspunten. Daarna wordt er gebeden.

dinsdag 21 januari

Lees & Ontmoet
10:30, Vianen, Bibliotheek. Mensen uit Vianen en omgeving die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn van harte welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek Vianen. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

Cultuurcafé VHL
17:30, Leerdam, Stadspodium GO. Cultuurcafé Vijfheerenlanden heeft als thema 'Iedereen speelt mee'. Dit keer om 17:30 uur in Stadspodium Go. Het brengt het de grote toegevoegde waarde van spel en dans voor mensen met een beperking onder de aandacht. Het wordt spectaculair geopend met de bekende breakdancer REDO. Daarnaast werken dramadocent Monique Sentjens en dansgroep No Limits mee. De toegang is gratis.

Nieuwjaarsconcert
19:00, Vianen, Oosterlicht College. Muziekschool Vijfheerenlanden opent 2020 met een spetterend Nieuwjaarsconcert. Tijdens het concert hoort men muziek in verschillende stijlen.

Interkerkelijk bidden
19:00, Vianen, De Hoeksteen. In De Hoeksteen aan de Groenekade 7 in Vianen wordt elke derde dinsdagavond gebeden voor Vianen. De gebedsbijeenkomst begint om 19:00 uur. Iedereen is welkom en wordt uitgenodigd om mee te bidden.