Oefenwinst voor SC Everstein

meteren • SC Everstein won zaterdag het oefenduel tegen derdeklasser MVV'658 met 2-4. Na twintig minuten zette Yently Lemmer de bezoekers met een kopbal op voorsprong: 0-1. In de eerste helft werden Jort Binneveld en Robbie de Roos vrij voor de keeper gezet, maar scoren was er niet bij. Vlak voo rust ging er bij SC Everstein iets mis in de opbouw, waardoor de thuisploeg langszij kwam. Kort na de hervatting werd Guilermo Ooft op maat bediend: 1-2. Op het kwartier kwam MVv'58 weer op gelijke hoogte: 2-2. Tien minuten later maakte Gerwin het Lam er 2-3 van, na een prima assist van Simon van Zanten. In de blessuretijd kreeg MVV'58 een strafschop die werd gepakt door keeper Ricardo de Keijzer. Pal daarna bekroonde Ooft een solo met zijn tweede treffer: 2-4.

Jakobsen rijdt Giro

heukelum • Fabio Jakobsen zal opnieuw zijn opwachting maken in een grote ronde. Na de Vuelta in 2019 gaat de wielrenner uit Heukelum dit jaar van start in de Giro d'Italia.