Servia klopt concurrent Spaarnestad

vianen • Het eerste herenteam van volleybalvereniging Servia is het nieuwe jaar begonnen met een overtuigende zege op directe concurrent Spaarnestad. Door de 4-0 thuiszege staat het Viaanse team nu gedeeld eerste.

Eerder dit seizoen had Servia nog met 3-2 verloren van Spaarnestad. Op de ranglijst stonden ze gelijk.

Wayne Hol kon na een studiereis van enkele maanden weer aansluiten bij de selectie. Coach Michiel de Ruijter had voor het eerst dit seizoen de beschikking over een voltallige en fitte selectie.

Servia begon sterk in de eerste set. Al snel stond er een 4-0 voorsprong op de borden. Gedurende de set bleef het spel van de Vianezen goed en kwam Spaarnestad er niet aan te pas. Aanvallend waren Yme Veenje en Michiel de Haan belangrijk voor het team (25-18).

Zand in de motor

Aan het begin van de tweede set werd er ook direct een voorsprong opgebouwd. Halverwege de set kwam er wat zand in de motor van Servia. Door eigen fouten werd het weer spannend en kwam Spaarnestad gelijk, 23-23. Door een goed geplaatste service van Johan Beijen werd de set alsnog gewonnen (25-23). In de derde en vierde set was het verzet van Spaarnestad gebroken. In het begin van beide sets kwam Servia op voorsprong en gaf deze niet meer weg. Beide sets werden met 25-16 gewonnen.

Ondanks de mooie eerste plaats voor Servia blijft het spannend. De competitie is nu halverwege en de concurrentie staat maar enkele punten achter Servia.

Programma

Zaterdag 18 januari wordt de competitie vervolgd in en tegen Woerden (15:45). Een sterk team waar in de eerste wedstrijd van verloren werd.