• Jongeren spelen het spel Boccia in Helsdingen.
• Jongeren spelen het spel Boccia in Helsdingen. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Jongeren spelen Boccia in Vianen

vianen • De Zonnebloem afdeling Vianen had zaterdag een bijzondere activiteit in petto in Sportcentrum Helsdingen in Vianen. Mensen met een lichamelijke beperking, en speciaal jongeren tussen de 18 en 40 jaar, werden uitgenodigd om het spel Boccia te spelen.

In samenwerking met Sportservice en gehandicaptensport Nederland is er een gezellige en sportieve ochtend geweest in Sportcentrum Helsdingen.

Boccia is een Paralympische miksport die wat lijkt op Petanque en bowls. Iedereen (jong en oud) kan mee doen: deelnemers mogen de zachte ballen met handen, voeten of als dat lastig is met een goot spelen. Het doel is veel lol hebben met elkaar en de eigen rode of blauwe ballen het dichts bij de witte doelbal te plaatsen.

Zonnebloem Vianen gaat in 2020 extra activiteiten organiseren speciaal voor jongeren tussen de 18 en 40 jaar met een lichamelijke handicap en/ of een chronische ziekte. Wie je ook bent, wat je ook doet, Zonnebloemjongeren komen graag met je in contact. Wil jij mensen leren kennen met wie het klikt? Wil je eropuit, om dat te doen wat je leuk vindt? Eens een keer mee op vakantie? Of ken je iemand met een fysieke beperking die dat graag zou willen? Neem dan contact op en kijk samen met de jongeren naar de mogelijkheden.


q www.zonnebloem.nl/Vianen/aanmelden-deelnemer